Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Спрете бездушния трафик на търговията със здравето на децата" - под това мото педиатрите в столицата излизат на поредния си протест.

Въпреки лошото време не само служители на болницата, но и техните пациенти се събраха и блокираха булеварда, намиращ се пред сградата на лечебното заведение и затрудниха движението в час пик.

Пред Bulgaria ON AIR педиатрите категорично заявиха, че ще подадат колективна оставка, ако Здравното министерство не удовлетвори исканията им.

Основните причини за недоволството са ниско заплащане и недофинансирани клинични пътеки. Надзорният съвет на Здравната каса в сряда реши да отпаднат месечните лимити за лечение на деца в педиатричната болница.

"Липсва персонал, останали сме три сестри и много ни е трудно, през ден сме на работа", дадоха да пример протестиращите.

Въпреки даденото обещание, протестът на лекари, медицински сестри и санитари не се отменя, защото това е само едно от исканията им.

Медиците настояват още за специален статут, който да гарантира на болницата независимост от финансовите ограничения на здравната каса и по-високо заплащане на труда на работещите в Педиатрията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Данчо от Елин Пелин

преди 4 години

Чакайте бе,момент бе,нали в БГ всичко със здравеопазването беше ОК Имаме си частни болници,чуждестранни болници,министерство,министри,партий,сдружения,организаций,масонски ложи които ужким се борят за по добър живот на хората,патриоти и много др. Кво става бе,кво става в тази"държава"?

19

питам само-

преди 4 години

ами като искат да протестират-не се разбира и за какво-ами просто без много шум-подават колективна оставка и готово-защо трябва хиляди хора да закъснеят за работа и куп други неща заради некакви *** които и нищо смислено не казват,а и не казват как дерат кожи от пациенти

18

Фармацевт

преди 4 години

И ние аптеките имаме изсквания 1 повишаване на ценовия марж на лекарствата за аптеките 2 въвеждане на такса консултация в аптеката 3 само фармацевт да може да открива аптека и да не могат да се регистрират на името на фирма 4 да има минимално отстояние от 300 м м/у аптеките 5 ръководителя на аптеката задължително да има придобита специалност в областта на фармацията 6 да се въведат еднакви цини за лекарствата 7 да се премахнат търговците на едро, да се направят сдружения на аптеки.

fallback