fallback

"България с хладно посрещане към папа Франциск и опита му да преодолее Схизмата". Така "Ню Йорк Таймс“ обобщава резултата от двудневното посещение на Светия Отец в страната ни.

Oще по темата
Американското издание започва с изказването на пловдивския митрополит Николай, който сравни ключовата визита с приветстване на Антихриста.

"Балкан Инсайт“ също определя като хладно посрещането на главата на Римокатолическата църква от Светия синод. И обяснява, че Българската православна църква е забранила на своите свещеници да участват във вчерашното събитие за мир, в което се включиха представители на другите 5 вероизповедания.

Все пак сайтът отбелязва като цяло положителната настройка на обществото към папа Франциск, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Ройтерс" се фокусира върху призива на Светия Отец за отворени сърца и врати към бежанците. Бежанци, към които България е враждебна, пише агенцията, допълвайки, че някои българи отхвърлят папския призив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

ШибиРиби

преди 4 години

Митрополит Николай да си пъхне една фунийка в дyneто да я запали и да пръцне... по смислено послание ще произведе от колкото да сравнява папа Франсис с Антихрист. Да си види и собствените попове че фани единия Одари другия. То от гледане на часовника време за друго не остава.

150

Се се се ре умря !!!

преди 4 години

Папата е Божи човек всички видяхме ама оня *** от русия кгб наркопласьра е изчадие от АДА

149

КУР за путин !!!!

преди 4 години

Мутропулитите са агенти на ДС мръсни безбожни комунисти Бог ще ги накаже до крак

fallback