В дни като тези около Великден даже трапезите са няколко на ден. Специалистът по хранене Огнян Симеонов успокои зрителите на Bulgaria ON AIR, че няма проблем за хората с преяждането по празниците, но най-обилното хранене трябва да е преди 19:00 часа, за да може да не чувстваме голям дискомфорт.
"Това преяждане води до едно щастие. Няма нищо проблемно човек да преяде. Повечето хора, преяждайки се чувстват виновни. Да изключим вината за това, което сме изяли, защото вината сама по себе си ни прави проблем на тялото. Това, което го имаме на трапезата, можем да го изядем, да преядем", каза диетологът в студиото на "България сутрин".
Той подчерта, че по-вредно за нас е неяденето в делнични дни, когато понякога се храним по веднъж на ден.
Огнян Симеонов обясни още, че голямото неразположение идва от комбинация на тестени изделия с месата, защото тялото ни може да преработи до 150 грама филе за едно хранене.
"Повечето хора наблягат на десертите. Това, когато го правим в по-късни етапи, не е добре за тялото", каза Симеонов.
Диетологът допълни, че козунаци и повечето сладки неща е по-добре да бъдат включени към сутрешните ни хранения.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
10
65
преди 4 годиниАбе г_н диетолог,я изяш ти 4_5яйца ,зелена салата един леген,агнешко готвено с много масло,ракии ,бири.Ако не ти се пукне жлъчката-браво.Да неговорин колко,,разстроен може да си.Всичко с мярка.
9
Анонимен
преди 4 годиниВ Древния Рим по време на пиршества са седели поне 2-3 дни и е било обида някой да си тръгне. За справяне с проблема са си бъгкали с фазанови пера дълбоко в гърлото, повръщали и продължавали. Преяждане по Великден явно така трябва да изглежда.
8
Ко? Не!
преди 4 години"тялото ни може да преработи до 150 грама филе за едно хранене." ?! Тия ги разправяй на жена си! Две кила дневно месо си ям от години!