Снимка: МВР
fallback

Все още полицията няма яснота кои са родителите на изоставеното 6-месечното момченце на паркинг до централната гара в Пловдив. То е било зарязано между две коли с шише мляко.

Детето е здраво, нормално развито за възрастта си,  добре облечено и добре гледано до настоящия момент.

Търси се информация и за хора, които имат отношение към изоставянето, каза директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, цитиран от bTV.

По случая вече има образувано досъдебно производство, ако родителите бъдат открити ги грози наказание от 3 години лишаване от свобода.

Преглеждат се записите от камерите в района, извършват се и всички други действия за установяването на обстоятелствата около изоставянето.

Бебето все още е в болницата. Към него ще бъде приложена приемна грижа, търси се семейство.

"Ако родителите станат известни и разберем каква е причината, ще видим какъв е разширеният семеен кръг. Ако това не се случи, ще предприемем процедура по съставяне на акт за раждане и настаняване в приемно семейство. Последващата мярка е вписване в регистъра за пълно осиновяване", каза Надя Танева, директор на "Социално подпомагане" в Пловдив.

Полицията призова всички, които имат информация по случая да се свържат с Второ РУ в Пловдив на тел. 032/932-002 или на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 5 години

От каквато и етническа група да е това детенце все пак е бебе само на 6 месеца. Никое бебе не заслужава да бъде изоставено така, това е една тъжна трагедия. Недейте със злобните коментари, това бебе на никого нищо не е сторило.

117

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 105Е, ти изби рибата.Геномът значи, може да е калпав, но ако условията и средата са добри, току виж фенотипът се оказал висококачествен. Макаренко ти не трЕбе!Ти си следвал в СССР в навечерието на Втората св.война..Ако беше прав ти щеше да си проф.Чирков а той щеше да бъде теб, впрочем ти кой беше г-н никому неизвестен? Защо великолепният ти геном не се е проявил подобаващо? Хахаха

116

Мария Гаргамел

преди 5 години

Да се прати за осиновяване в Индия или Пакистан. Там ще стане човек

fallback