Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министри, политици, съдии... Скандалите с апартаментите на властта се превърнаха в основна тема в българското общество в последния месец и доведоха до няколко оставки. Темата обаче остава актуална само месец преди изборите за европарламент, които ще се проведат на 26 май.

Oще по темата
Прекалява ли се с този скандал, или разкритията тепърва започват? И как българинът оценява случаите с евтините апартаменти? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която участваха 3076 души.

Над половината от тях – цели 53% отчитат, че случващото се е крайно недопустимо и това налага да има мащабна проверка на всички политици. На фона на тях едва 8% от запитаните смятат, че темата се преекспонира излишно, защото в крайна сметка при една имотна сделка е важно двете страни на каква цена ще се споразумеят.

Прави впечатление и сериозният процент на хората – 21%, които са убедени, че няма нищо ново в случващото се, защото политици и заемащи ръководни постове винаги се облагодетелстват в тази посока.

12% от запитаните пък смятат, че скандалът е просто част от предизборната кампания и не случайно е възникнал точно сега – по-малко от 2 месеца преди евровота.

Високите цени на имотите и твърдението, че има имотен балон, също намира отражение в анкетата. 4% от анкетираните вярват, че апартаментите за политиците са на реална цена, а за обикновените хора са по-скъпи заради "балон" в сделките с имоти. 2% пък добавят, че не се вълнуват особено от проблема, но не биха се отказали ако имат възможност да си закупят и те евтин апартамент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Критик

преди 5 години

Много *** статия. Редакторът да се уволни.

65

Анонимен

преди 5 години

За да се вдигне нивото на примитивни нации като БГ им трябва дисциплина. Християнството изигра тази роля на Запад но при нас не хвана. Понякога си мисля че исляма по-приляга генетично на българина..Другата опция е да се преместим в киргизстан да станем на някоя евразийска страна васал, там манталитета ще се впише като ръка в ръкавица. тука в европа като стане едно осъзнаване на базата на сравнения и.. абе само щото сме корави и носим на бой и мизерия не трябваше да идваме тука. живеем скапано

64

Анонимен

преди 5 години

Поправете ме ако не съм прав, но мисля, че в някоя по-бяла държава хората щяха да се скъсат от скандирания, протести и други антиправителствени изяви. Но ние вече сме опитомени и си знаем, че който и да ни управлява е"все тая брат"

fallback