Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
В днешния обзор на сигналите ви представяме проблеми от последната седмица, постъпили в платформата на Helpbook.info.

За съжаление зачестяват случаите на хора, нахапани от кучета. Според закона домашният любимец трябва задължително да се води на повод или намордник, като от последното изискване са освободени единствено кучета-водачи на незрящи хора.

Със сериозен проблем ни запозна гражданин, който се обърна към нас и район "Надежда“ за съдействие. Всеки ден в интервала 16:00 - 18:00 часа между блоковете 139 и 140 на квартал "Надежда" 1 стопанин разхожда питбул без каишка. "Въпреки че е говорено със стопаните на кучето, същите отказват да вземат мерки под предлог, че животното е още малко. Часовият интервал, в който се извежда кучето, е пълно с деца и хора, които се прибират от работа. Питбулът бива разхождан и късно вечер, а съседите се страхуват да излязат с техните кучета, защото казват, че бил агресивен. Моля да се вземат нужните мерки.“, пише в сигнала си нашият читател.

В платформата е изпратен сигнал за таверна в "Младост" със силна музика, която смущава съня на живущите в района. Нашият читател твърди, че тормозът от музиката е редовен и в часови пояс, който според наредбата е определен за почивка. Молбата е да се направи всичко според закона управата на заведението да се съобразява и да не се надвишават допустимите стойности на шума.

Получихме поредния сигнал за импровизирано бунище на пътя Ботевград-Мездра. От снимките е видно, че поляните около главния път са превърнати в сметище, а грозната гледка се допълва от неразчистените отломъци от автомобили, претърпели катастрофи.

Ако видите други нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Еднообразни сте

преди 5 години

Бре то големи чаники за едно куче ай спрете се ставате мега банални с тва кое куче било без каишка и кое не. *** всеки ден едно и също оправете си живота после оправяйте хората с кучетата !!!

22

65

преди 5 години

До питащият за тенията.Ако свързваш 30год.с демокрацията,мисля че отиваш в друга посока.Само да ти кажа,че дори и бабите в селата дават на дворното куче и котка хапчета.Нали е 8-9лв пез два месеца.А и само тенията и бясът са опасни и за човека.А слятото писане е просто от клавиатурата.Не ми се триеше .Чао

21

Питбулчо

преди 5 години

Това са нормални неща за тази изостанала територия.Чалга,питбули и диви селяни.

fallback