Снимка: Bulgaria ON AIR

Тази неделя известни личности ще седнат зад волана в кампания за безопасно шофиране. Събитието е от 12:00 часа на паркинга на Националния стадион "Васил Левски" в София откъм метрото. Водещи на мероприятието ще бъдат Миглена Ангелова, Иво Танев и Ева Георгиева.

В "България сутрин" Ангелова разказа, че в тазгодишното събитие, което се провежда за втори пореден път, ще се опитат да покажат на младите хора, че могат да прибдобият нужните умения чрез модерните средства и технологии.

"Организатор на събитието е Националното движение "Овация за отговорни млади шофьори". В първото издание миналата година бяха дамите. Завъртяхме ги в симулатори за преобърната кола, научихме ги да си слагат коланите, да не пишат съобщения по телефоните си. Идеята на кампанията е, че няма нужда да изкараш 10 години зад волана, а можеш да придобиеш умения чрез модерните средства. Освен Арти ще участват Иво Йорданов, Илиан Илиев, Боби Ваклинов, Начо и Чоко. При мъжете важното е да останат спокойни, тогава взимат правилни решения", каза Ангелова.

Певицата Ева Георгиева, която участва в миналогодишното издание на кампанията пък сподели, че е научила изключително много полезни неща за шофирането именно заради това мероприятие.

"Първото издание беше изключително вълнуващо. Имаше доста предизвикателства. Всяка нова кола е все едно тепърва се учиш отново да караш", разкри Георгиева.

Нейният колега Артьом Анатолиевич - Арти допълни, че мъжете шофьори у нас имат проблеми с нервите и поради тази причина често се вкарват в неприятни ситуации на пътя.

"Мъжете често показват мускули на пътя - пилят гуми, прсуват, карат бързо. Искаме да наблегнем на това, че скъпата кола не трябва да се кара бързо. Разумната скорост на магистралата е 150-160 километра в час", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase