Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Исканията за увеличаване на цената на тока са необосновани, смятат от БСП.

Според социалиста Таско Ерменков правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти е в основата на непрофесионалното управление на енергийната ни система.

Още по темата
Ерменков посочи, че е нормално повишаването на цената да е съизмеримо с годишната инфлация, но у нас не сме в тази ситуация.

Депутатът призова КЕВР да бъде един от стожерите на защита на интереса на обществото, а не само на тези, които произвеждат и продават електроенергия и да се съобрази с доходите на хората, предаде "Фокус".

Според Ерменков поскъпването на тока не трябва да надхвърля 1% и 1,5%. Социалистите продължават да смятат, че държавата трябва да купи ЧЕЗ.

От БСП се оплакаха, че Пътната агенция е отказала информация за критериите и детайлите около строително-монтажните дейности на пътищата в България с аргумент за "некоректна формулировка на запитването". Депутатите от партията са изпратили трето писмо с такова искане.

"Вярваме, че истината за пътищата в България може да бъде установена - всички българи ще имаме интерес от това",  каза говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на левицата за евровота Елена Йончева.

По думите й с европарите могат да се направят прекрасни пътища, а "навсякъде се подменят материали, намалява се височината на отделните пътни слоеве".

Според БСП от Пътната агенция са знаели година преди катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души, че пътят е опасен.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар