Светлана Дончева. Снимка: Facebook
fallback

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Oще по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Анонимен

преди 5 години

точно тия които докараха ромите и им осигериха общивски жилища и социалнисега се правят на светена водатоя дончев да го разпнат му е малкодокара ги да спечели изборите сего невинен в центъра на града общински сгради се обитават от годиниотпред бемвенца и мерцедесчета айде изметете ги заедно с електората им

152

Наблюдател

преди 5 години

Борбата с ромите трябва да се води първо на демографско ниво - висока раждаемост, патриотично възпитание и липса на миграция от страна на българите. Защото ако ромите не се чувстват безнаказани и има кой да им даде отпор няма да се стигне до тук. Тяхното поведение е резултат от нашия нихилизъм, апатия , емиграция, липса на сплотеност, желание за охолство и удобство, вместо създаване и възпитаване на деца. Като добавим и продажността ни картинката е точно тази, която виждате.

151

Тинев

преди 5 години

Поредната лъжа и поредните манипулации от страна на ГЕРБ се изляха от устата на Дончев. Та нали още при прохождането си към окупирането на властта, ЛИЧНО Бойко Борисов, най-тържествено обеща: Непримирима борба срещу бандитизма, мошениците, корупцията. А каква стана тя: Борисов оглави тази орда.Какво ми бръщолеви сега Дончев? От колко години ГЕРБ държат властта. Колко пъти можеха да разрешат проблема с цийганите? Напротив, затрупваха ги с кИбапчИта и бирка за изборите.А сега продължават с лъжите

fallback