Снимка: BulFoto архив
fallback

200 000 чешки туристи се очаква да посетят българските курорти това лято, съобщи в  Добрич извънредният и пълномощен посланик на Република Чехия в България Душан Щраух, цитиран от "24 часа".

Oще по темата

За разлика от прогнозирания спад на руски и немски туристи, тази година чешките гости ще са с 5 процента повече, уверен е Щраух. Дипломатът припомни, че преди 1989 г. около един милион чехи годишно са посещавали България през лятото, но след падането на границите, броят им рязко е намалял.

 След 2000 г. България отново става притегателна за чешките туристи.

Община Добрич възнамерява да закупи 2-3 електробуса, чешко производство – стана ясно след разговорите между кмета на община Добрич Йордан Йорданов и чешкия посланик.

В разговор с областния управител Красимир Кирилов са обсъдени възможностите за сътрудничество. Кирилов е споделил, че няколко години е имало преговори за подписване на меморандум за сътрудничество между област Добрич и област Злин, но връзките са прекъснати.

Дипломатът от своя страна е изразил готовност да съдейства за подновяване на контакта между областните администрации. Директорът на «Двореца»-Балчик, Жени Михайлова запозна посланика с активното сътрудничество на културния център с чешкия град Валашске Мезиржичи и училището по стъкларство там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

Добра новина! За да стане още по-добра, кажете какъв е процента на чехкините, в цифри!

14

ERICH

преди 5 години

"" 200 000 чешки туристи се очаква да посетят българските курорти това лято,"" ""Дипломатът припомни, че преди 1989 г. около един милион чехи годишно са посещавали България през лятото, но след падането на границите, броят им рязко е намалял."".Трябва се разбира,че броят на чехите посещаващи България е намалял 5 пъти в славнение с 1989г.Направих една сметчица и се оказа ,че ако този ръст от 5% се запази и е постоянен,то след 80 години ще достигнем броят на чешките туристи от 1989,ами браво

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"И чехкинчета ще има,ама едновремешните гларуси ги няма."---Чехкинчета ще има, но ще иват само по веднъж. Ами нали те идваха заради "гларусите". Сега като разберат, че популацията на "гларусите" драстично намаля, за сметка на невижданото до сега разрастване на популацията на цялата палитра от ***...Ще си тръгват разочаровани. :)

fallback