Снимка: архив "Булфото"
fallback

Три софийски гари ще бъдат ремонтирани с 5,4 млн.лева, съобщава Националната компания "Железопътна инфраструктура". Гарите Подуяне, Искър и Казичене се нуждаят от реновация, категорични са от дружеството.

Oще по темата

Цялостна реконструкция на Подуяне не е правена от самото й създаване, пейките са стари и работи само едно гише. Вижда се, че има проблем с осветлението и течове от тавана, информира БНТ.

Ремонтите в гарата в Подуяне и гара Искър ще започнат в началото на месец май. Сроковете за гара Подуяне са 15 месеца, а за гара Искър - 1 година. За Казичене има едно обжалване и процедурата е в Комисията за защита на конкуренцията, разясни инженер Ивайло Дженев - Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Гарата Подуяне ще работи без прекъсване по време на ремонта, въпреки че ще има известни затруднения в отделни етапи на ремонтните дейности.

Строителните стойности на ремонтите на трите гари са около 5,4 милиона лева - 2,9 милиона за Подуяне, 1,2 милиона за Искър и 1,1 милиона за Казичене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Поне милион ще бъдат откраднати.

4

Анонимен

преди 5 години

Най-добре си беше при комунистите, нищо не оправяха и спокойно се живееше ....

3

истината е...

преди 5 години

Първо да се справят с нередовните пътници, защото от там изтичат много пари. Второ да намалят кражбите в двете дружества.Трето да спрат с назначаването на разни парашутисти

fallback