Снимка: Булфото
fallback

Здравният министър Кирил Ананиев се обърна към работещите в системата на българското здравеопазване в поздравителен адрес по повод Световния ден на здравето - 7 април.

"Убеден съм, че посрещате този празник със смесени чувства, защото често оценката за труда ви и това, което стои зад нея, не са съпоставими", се чете в честитката на Ананиев.

Oще по темата
"Разбирам причините за справедливия ви гняв, възникнали далеч преди момента, в който ми бе поверен настоящият пост. Уверявам ви, че оттогава досега вашите стремежи са моите най-важни задачи. Срещнах се лично с много от вас, очертахме предстоящите стъпки за действие в редица направления. Готов съм да продължа работата по всички ваши справедливи искания, защото вярвам, че проблемите се решават в диалог. Имате моята дума, че никога няма да огранича или спра, който и да е от вас, да изразява свободно мнението си", заяви министърът и продължи:

"Наясно съм, че стресът е голям. Пациентите ви гледат под лупа и всеки очаква специално отношение, нямате достатъчно време за близките си, не работите при най-благоприятните условия на труд, има дни, в които се занимавате повече с администрация, отколкото с медицина, но въпреки това успявате. Вашият професионализъм е доказан във времето и се проявява ежедневно".

Самият Ананиев признава в адреса, че си дава сметка, че за болния човек няма значение кой е министърът на здравеопазването и какви реформи провежда той. "За пациента съществувате само вие, той е във вашите ръце и това е единственото, което има значение. С всичко това ви казвам, че вие сте хората „на първа линия“, вие сте водещият фактор, за да го има здравеопазването. С това трябва да се гордеете".

В писмото си Кирил Ананиев обещава пълна подкрепа за медиците и тяхната работа, както и за гарантирането на по-безопасни условия на труд.

"Образованието по медицина в България е на високо ниво, медицинските ни университети са предпочитани и от чуждестранни студенти. За да обърнем процеса, така че нашите специалисти да остават тук и да не търсят реализация в чужбина, е необходимо да си съдействаме", заявява още здравният министър.

"Не се отказвам от думите си, че безвремието в българското здравеопазване приключи. За да продължим започнатото – да изведем българската здравна система на качествено ново ниво, трябва да разчитаме един на друг. Пожелавам здраве, щастие и късмет на вас и вашите семейства", завършва поздравителния адрес на Кирил Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

до медитците

преди 5 години

обесето го мекеренцето да видим следващия барни ръбъл дето ще назначат дали пак така ще ви се присмива. аз ще дойда да му ритна столчето вие само го провисете от некъде.

62

министърчето.

преди 5 години

разбирам ви гнева. има и други държави. спасявайте се. аз се лекува в правителствена там е добре. също така тези от транспорта и те да стегат куфарите. аз имам НСО шоферче 24/7, че и две коли охранка. и не сме само ние герпаджиите. деса мерцедеса и тя така бръмчи докато пише стихосбирки.

61

:)

преди 5 години

Министърчето прочете написаното от младата PR-ка, усмихна се, плясна я по дупето и измуча:- Добра си, ейййй! Мишоците ще си помислят, че ми пука за тях! Бравос!След 10 минути вече беше забравил за всичко и пътуваше към тризонета, който му подари някакъв "бизнесмен". Тази седмица щеше да ходи да види как върви строежа на вилата в Гърция, а следващата трябваше да отскочи до Лондон да види как е дъщеря му. И на нея трябваше да купи някакво жилище там. То е ясно, че няма да се върне в тази ***.

fallback