Снимка: Булфото
fallback

Облачна и дъждовна ще бъде почти цялата следваща седмица, показва прогнозата за времето.

Още от неделния ден облачността ще бъде значителна и на много места, главно в Централна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, като максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса.

Облачно ще бъде и по Черноморието с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. На места ще има превалявания от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В началото на следващата седмица времето ще остане предимно облачно и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Повишава се вероятността и за локални интензивни валежи, най-вече за южните и източни райони на страната.

Във вторник ще вали почти навсякъде, а в следващите дни времето ще остане динамично и на много места ще правалява. В събота ще има разкъсана облачност, валежите ще са по-малко, но все пак на отделни места ще ги има. В събота вечер обаче отново ще завали на повечето места в страната и следващата неделя също ще бъде дъждовна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

анонимен

преди 5 години

Къде е този дъжд?! От месеци не е валяло!

11

Йоанко Козел

преди 5 години

Професор Минетич да си намери някой исторически сайт и там да се праска , като е толкова отворен - тука става дума за климатични прогнози !А иначе времето си е идеално - "няма нищо по-хубаво от лошото време ".

10

Анонимен

преди 5 години

Нито пролетта е пролет, нито летото е лето, нито зимата е зима, не живеем май в най-доброто време.

fallback