12

анонимен

преди 5 години

Къде е този дъжд?! От месеци не е валяло!

11

Йоанко Козел

преди 5 години

Професор Минетич да си намери някой исторически сайт и там да се праска , като е толкова отворен - тука става дума за климатични прогнози !А иначе времето си е идеално - "няма нищо по-хубаво от лошото време ".

10

Анонимен

преди 5 години

Нито пролетта е пролет, нито летото е лето, нито зимата е зима, не живеем май в най-доброто време.

9

Карл Май

преди 5 години

Не съм запознат с изследванията на професор Mинeтич от историческата справка по-долу, но най-точни прогнози за климата дават местните индиански шамани.

8

3

преди 5 години

дядо на Влад(Владислав) Дракула е бил Иванко Бесараб.Той е бил търновски аристократ. От царско коляно,защото неговата дъщеря Теодора е първата съпруга на цар Иван Александър.От техния брак е Иван Страцимир, имали са още двама сина и дъщеря. Запомнете царствените корени на Влад Дракула,защото те обясняват много от случилото се по-късно.Иванко Бесараб слага край на хегемонията на татарите и възстановява значителна част от българските земи.На негово име е и днешната област Бесарабия.Главните г

7

3

преди 5 години

До суха зима и пролетрумънският архиепископ Мелхиседек след Освобождението посещава Търново и се удивлява,когато вижда на колоната с Асениевия надпис знак волска глава, заобиколена с гирлянда,а между рогата цвете.Той съобщава,че това е точно копие на герба на Молдова.Това е бил фамилен герб на български царе.Историците са единодушни,че дядо на Влад(Владислав) Дракула е бил Иванко Бесараб.Той е бил търновски аристократ.Вероятно от царско коляно, защото неговата дъщеря Теодора е първата

6

3

преди 5 години

Не трябва да се забравя,че дори и в наше време,след век и половина асимилация,всяка седма дума в румънския език е българска.Това недвусмислено говори за народността на населението.Да си припомним и известния Каталански атласот 1376 година, където днешните територии на Румъния и Молдова са записани като "Bulgaria".А последният гвоздей в ковчега на румънските фалшификатори румънският архиепископ Мелхиседек след Освобождението посещава Търново и се удивлява,когато вижда на колона герба

5

3

преди 5 години

До суха зима и пролетЕзикът,отбелязва професор Милетич,на който се пише в канцелариите на войводите, издаваните грамоти са били на жив български език и служат сега на българското езикознание за историята на българския език.Дори румънски професори,като Богдан, приемат,че Влашкото войводство,Добруджа и Молдова са били български области.Никой не отрича,че официалният език държавнически, църковен, книжовен е бил български,че се е пишело на Кирилица,която била заменена изкуствено с Латиница.

4

Анонимен

преди 5 години

Отсега нататък все по-зле ще става времето.Идва глобално застудяване въпреки лъжите на затоплистите,че имало глобално затопляне.Температурите все повече ще падат и ни чакат много студени зими,студени пролет и есен и хладно лято.

3

Анонимен

преди 5 години

До суха зима и пролетзатова в Добруджа всичко изсъхна и няма да има реколта!За сведение Добруджа е продадена на Румъния от Прусия 1760г....През 1760 година не е имало такава държава Румъния,нито е имало измислената нация "румънци",а са били все още българи.

2

65

преди 5 години

От поне10-12год. все ни плашат ,че ще гладуваме защото Добружа е зле.Пък ние сме зле по други причини.Златното бг.жито 70-80%се продава навън.А ние ядем б ок луц и.

1

суха зима и пролет

преди 5 години

До Реалистзатова в Добруджа всичко изсъхна и няма да има реколта!За сведение Добруджа е продадена на Румъния от Прусия 1760г.