Снимка: Bulgaria ON AIR

Разследването на самолетната катастрофа, при която загинаха четирима българи в Северна Македония, продължава. Прокуратурата в страната е категорична, че на борда на самолета не е имало експлозия. Огънят, който е опожарил машината, е избухнал при удара ѝ в земята. По-късно днес ще станат ясни всички версии на разследващите за катастрофата.

Властите в страната все още не могат разкрият самоличностите на загиналите. Поради тази причина е нужно да бъде направен ДНК тест. Вътрешният министър Младен Маринов призна, че близки на загиналите вече пътуват за Северна Македония, за да дадат проби, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Невъзможно е загиналите в катастрофата да бъдат разпознати по външни белези. Затова и техни близки пътуват към Северна Македония, за да дадат проби за ДНК анализ. Самият тест също ще отнеме време", каза Маринов.

Прокуратурата в Северна Македония пък работи по всички версии за катастрофата. Ще бъде разследвано дали инцидентът е вследствие на лошото време или на човешка грешка.

"Ще бъде разследвано всичко. Като се започне от техническата документация на самолета, издадените разрешителни на пилота, изправността на машината, управлението на пилота, комуникацията му с диспечъра. Всички тези елементи ще се анализират внимателно", каза говорителят на местната прокуратура Елизабета Недановска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase