Снимка: Dnes.bg
fallback

Българите, които най-честно взимат кредити са мъже на около 30 години, със средно или висше образование на трудов договор от по-голям град. Това сочат данните на Асоциацията на колекторските агенции в България за задълженията на домакинствата и бизнеса през 2018 г.

Oще по темата
Данните показват, че българинът не е толкова задлъжнял, уточни Лилия Димитрова от Асоциацията пред bTV.

"Наблюдават се две тенденции – хората са по-спокойни за бъдещото от една страна и от друга страна са по-информирани. Вземат се по-добри решения на база на финансовото състояние към настоящия момент", посочи тя.

Според Лилия Димитрова последните години има една устойчива тенденция – младите хора около 30-годишна възраст задлъжняват най- често.

"Това е възраст, на която хората са на добро ниво от развитието си, получават добро заплащане, имат повече необходимости и взимат по-импулсивни решения", обясни Димитрова.

Според данните на Асоциацията на колекторските агенции при задълженията през 2018 г. банковите продукти имат най-сериозен ръст.

"Банките започнаха да търсят услугите на колекторските фирми на много по-ранен етап, около 30, 60, или 90 дни от просрочието", уточни Лилия Димитрова.

Друго основно перо са телекомуникациите и небанковите продукти – това за микрокредитиращи компании, или фирмите за бързи кредити.

През 2018 г. се увеличават застраховките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 5 години

"Хипитата в УУДСТОК са си живели наистина яко и стойностно !!! Да се насладиш на всеки миг от живота , който ти е даден точно за това"Много е лесно, като 5 поколе ия преди теб са си пролива потт и кръвта, да се правиш на духв о извисено леле в страна в която няма глад, има евтини наркотици и все се намира някой да те приюти, а живота ти приключва на 27.от свръхдоза. Евала и кеф!

45

Анонимен

преди 5 години

Защото преди сто гони не сте били зависими от чурбаджийтъ или времето ;)

44

Анонимен

преди 5 години

До 41Абе не *** нещо, ама не може да си плужека на мама и тати. Ние сме 4 деца. Цял живот ли ще им видим на връта? Не сме слаби, не сме болни и можем да се издържаме.

fallback