Снимка: БТА
fallback

Шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев определи като "компроматна атака" твърденията за несъответствия в имотната му декларация.

Според Георгиев зад атаката стоят олигарси, проверявани от комисията, които имат "198 милиона причини да водят война".

Oще по темата
Георгиев се появи на конференция с охрана, осигурена от НСО.

Той обясни, че получил заплаха, която други институции сметнали за достатъчно сериозна, а след нея започнали и медийните атаки - публикациите, свързани с жилището му, купено през 2017 г. и терасата покрив в размер на 186 кв. м.

Георгиев призова, ако някой иска, да подаде сигнал срещу него и да бъде направена проверка. На въпрос кой ще я извърши, шефът на КПКОНПИ уточни, че комисията е от 5 човека и освен него има още четирима.

Във връзка с проверките, които се извършват от комисията на Цветан Цветанов, Ваня Колева, Вежди Рашидов и Цецка Цачева, както и на строителната фирма "Артекс", е установено, че всички сделки са извършени при един и същи нотариус, предаде "24 часа".

Също така от документите, събрани в хода на проверката на "Артекс", били установени всички фирми, които притежават собствениците на строителната компания. Във връзка с проверката на сградата "Златен век" било установено, че различни министри и зам.- министри са давали становища, те също щели да бъдат викани за обяснение пред комисията. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

тя

преди 5 години

Каква охрана за престъпника ? Народа му плаща да гони бандюхите ,а той самия е като тях !

126

Анонимен

преди 5 години

Спира да плаща ипотеката към банката и тогава всичките съседи съкооператори трябва да плащат кредита към банката за терасата на покрива която е обща част ,а е обект на ипотеката!

125

Анонимен

преди 5 години

Имуществото му не отговаря на доходите на семейството му,всичките му декларации с невярно съдържание,а показаният в БТВ нотариален акт имаше ипотека на тераса,която е обща част т.е.и там закононарушение и затвор за подаване на неверни данни за отпускане на кредит от банка!Самоуправство за ползване на общите части на покрива и незаконно строителство!

fallback