Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Десетки таксиметрови шофьори излязоха на протест срещу нерегламентираните превози на пътници. Жълтите коли тръгнаха от бул. "Цариградско шосе" в посока центъра на града.
Oще по темата
Недоволството им е заради приложение в интернет, чрез което се извършват нерегламентирани таксиметрови превози.

Става въпрос за такситата на "Максим", които според протестиращите браншови организации обаче нямат необходимите лицензи.

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши проблемът с нерегламентираните превози", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

Така че за да привлекат вниманието те минаха през бул. "Цариградско шосе", "Цар Освободител", улиците "Георги С. Раковски" и "Оборище". 

Очаквано това създаде неудобство на останалите шофьори като движението по маршрута на шествието беше спирано периодично, за да се пропуснат такситата, което доведе до образуване на колони от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

xaxaxa

преди 5 години

Абе жълти стотинкаджии, я ми кажете как така хората карат на бензин и дизел и предлагат по-ниски цени?А вие на газ и метан на половин цена - по-скъпо? Нещо сметката, а?Освен това мобилното приложение не предлага таксиметрова услуга - то просто свързва хора, които пътуват и искат да си споделят пътуването с други такива. Кое точно е незаконно? Незаконно е да возиш някой в колата си ли? Смешници ...

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21Ако стане така, че да те возят научните сътрудници от БАН, отсега си запази място в някой от гробищните паркове, защото и тези места са на привършване /ако си от София/. Ако пък случайно оцелееш докато те вози някой от НЕДОучените БАН-аджии, психически се приготви да те дерат повече от бакшишите, защото в БАН важат принципите "вуйчо-владиковото", "на баницата мекото" и "от общия казан - с големия черпак". Не ги слушай, че се жалят от ниски заплати, те бозаят от по няколко вимета

27

Анонимен

преди 5 години

Твърдо съм за UBER, смешниците бакшиши клиент да не видят

fallback