Снимка: Pixabay

Домашното насилие се превръща в норма на поведение, заяви майката на убитата Дарина Ваня Министерска. Животът на младата жена и дъщеричката й Никол бе отнет от приятеля ѝ Викторио Александров. По думите на Министерска, държавата и всичките ѝ административни органи е отстъпила от проблема.

Още по темата

"Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си", подчерта почернената майка. Жената обясни, че не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство.

"И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята дъщеря. Най-лошото става за секунди", заяви Ваня. Тя стои зад думите си, че чувства вина за това, че е възпитала дъщеря си да бъде добър човек.

"В днешния свят няма място за добрите хора. Успяват агресивните, безскрупулните, подмолните, но не и добрите и възпитани хора", отсече тя и допълни, че за нея Викторио вече не съществува. "Той е мъртъв заедно с тях”, посочи майката на Дарина.

За прошка и дума не може да става. "Как се дава прошка на жесток убиец, който ти е отнел всичко", попита Ваня. Прошка не таи и за себе си, тъй като по думите й трябвало да възпита Дарина да е злобна и егоистична, но така можело да е жива.

Домашното насилие се е превърнало в норма на поведение, а държавата напълно абдикира от проблемите, заяви още Министерска като разказа историята на жена, оплакала се на  тел. 112 след насилие, а от там й отговорили да не ги занимават с домашни проблеми.

Адвокатът  Албена Белянова допълни, че психологическото насилие е не по-малко опасно и жестоко от физическото. "То не е толкова явно и по-дълго се развива във времето, но води често до психическа или физическа смърт, до болести”, подчерта специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase