Кадър: bTV
fallback

Поне шест кучета са били отровени в Банкя от началото на годината, като този път не става въпрос за улични, а за домашни. Страшното е, че има нова тенденция - да се подхвърля отрова в дворовете на стопаните.

Два от случаите са станали на 8 и на 26 януари, като са идентични.

"Пускам ги да тичат сутринта, държа ги в мазето – там живеят. За половин час, докато се разхождат малко, да се изпишкат, след това гледам почват да повръщат и умират. Едното го карахме в клиниката в Суходол. Направиха изследване – бъбречна недостатъчност. Хвърлен е или антифриз или някаква друга отрова каза доктора", разказа един от стопаните пред bTV.

Той е убеден, че отровата е била хвърлена в двора му нарочно. Той се притеснява още повече от този факт, защото има внучка на 1 година, която също ще тича в двора като се затопли времето.

С подобна загуба се сблъскал и друг местен. На 15 януари той и семейството му забелязали, че домашният любимец се държи странно. Въпреки че животното било прегледано от лекар, починало.

Кметът на Банкя Рангел Марков каза, че е предал случаите на компетентните органи.

"Имаме сигнал с описани няколко случая на отровени кучета, домашни, в дворовете на хората в различни части на града – случаят е доста обезпокоителен и веднага сме го изпратили на полицията, защото това е опасно не само за животното, но и за хората. Има малки деца в къщите", коментира Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

KOKO

преди 5 години

TAKIVA GADOVE SI IZBIVAT KOMPLEKSITE,KATO TROVJAT ZIVOTNI.ZA TAKIVA SAMO PSIHIATRIJA,MAMI4KATA IM!

45

Анонимен

преди 5 години

Гответе се за обири:) следете новините!

44

Анонимен

преди 5 години

Първо тровят къчетата,да не лаят,защото от другата дечица започват обирите. Не е сефте за Банкя.

fallback