Снимка: Bulgaria ON AIR

Проект "Българи от ново време" на клуб "Милениум" включва млади българи, които работят и живеят в чужбина. Колко са сънародниците ни, които са извън България обаче не се знае. Последната информация, която беше предоставена от Министерството на външните работи, показваше около 2 милиона.

Калоян Буковски от клуб "Милениум" обаче смята, че това е най-малкият възможен брой и по думите му всичко зависи от това кои хора се броят в това число.

Той коментира и информации за евентуално сформиране на политически проект от страна на сънародниците ни зад граница, който да има претенции за власт у нас.

Буковски беше категоричен, че това сега е трудно да стане, защото такава партия ще разчита именно на гласовете зад граница, но липсата на лесно гласуване в чужбина е проблем.

"Това, което искаме да направим с този е проект, е обединение на всички социални групи", каза Буковски пред Bulgaria ON AIR по повод целта на "Българи от ново време".

От студиото на "България сутрин" той призова българските политици да търсят български кадри от чужбина, защото според него имаме много успели и доказали се сънародници, които са добри професионалисти и могат да помогнат на страната ни.

Калоян Буковски от клуб "Милениум" каза още, че сега в организацията им работят по това да няма проблеми за сънародниците ни във Великобритания да гласуват на изборите за Европейски парламент и то след Brexit.

"В последните дни се говори много за отлагане на Brexit. Една от основните пречки е европейската страна, а не британската. Ако трябва да се задържи датата, ще бъде твърд Brexit", смята той.

 

Коментари Напиши коментар

145

От Берлин

преди 4 години

Да, прави сте да критикувате, това което стана с мадридският Комарджия! Но не забравяйте, че престъпник с престъпник се сдушават.... Той наистина докара със себе си мръсни ***, дошли за грабеж и измами... УВИ, мога да ви уверя, че болшинството, които познавам тук са страхотни и морално чисти българи, на които мога да се доверя!!! Но, никой от тях не иска да се занимава с политика.... Бог да е с Вас!

144

Българин 1

преди 4 години

Това май ще продължение на сериала"800 дена стигат"!!!

143

Матросов

преди 4 години

На пост ли? Денонощно си на амбразурата!