Снимка: БТА, архив
fallback

Шефката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова депозира днес оставката си пред парламента.

От 1 март тя ще започне работа като представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие. По решение на кабинета Караиванова ще смени досегашния ни представител там Калин Митрев.

Oще по темата
На брифинг в комисията тя направи отчет на свършеното от екипа й до момента, като подчерта, че за 2,5 години от 6-годишния й мандат е изпълнила ангажиментите, които е поела.

След нейното напускане комисията остава само с трима членове, които според нея са достатъчен брой за вземането на решения, предаде "24 часа".

Парламентът трябва да избере наследник на Караиванова. До момента още няма номинации. Много вероятно е изборът да е между двама от нейните сегашни заместници - Бойко Атанасов и Диана Йорданова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

бай Ван

преди 5 години

в БГ да си председател на КФН е да покриваш изцепките и прищявките на управляващите. От тази гледна точка тя се е "доказала" че си е свършила работата в БГ и сега може да върви нагоре по пътя на Кристалина Георгиева към някоя международна финансова институция."Проспиването" на този или онзи случай е част от работата на председателя. Колко хора проспаха и си уредиха сметките покрай КТБто, Полимерите и БТКто няма край на шир и длъж.а КОЙ ще сменя системата със същата.

16

В гъ

преди 5 години

Ухото и като пеленгатор!

15

сминдух енд чесън

преди 5 години

Логично ,след като тук нито се разви, нито възстанови,да отиде на място за се научи как се прави това.

fallback