Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На празника на влюбените - Свети Валентин, в "Завърналите се с Петя Кертикова" ви разказваме една история за любовта и силата ѝ да разделя и събира. Именно любовта отвежда маркетинг специалиста и брокер на недвижими имоти Теодора Алексиева в Кейптаун, а след това я връща у нас.

"1997 г. беше годината на страшната инфлация, много неща се случваха. Заминах, защото тогава започнаха интернетните запознанства. Така се запознах с един мъж от Кейптаун, който ме покани с двупосочен билет. На 14 февруари 1997 г. се приземих в града", започна разказа си Теодора Алексиева пред Bulgaria ON AIR.

Така любовта я отвежда в непознатия и екзотичен Кейптаун. В началото животът ѝ там е бил истински рай - любов, покупка на ново жилище, хубава сватба и множество красиви моменти. Теодора обаче започва да усеща липсата на професионална реализация. Така българката започва от няколко стъпала под нулата.

Справя се с новия език и работата, но тогава я връхлита истинска трагедия. Мъжът ѝ загива при автомобилна катастрофа. Всичко в живота ѝ се срива, съкращават я, но тя намира сили да продължи.

За обратите и уроците в живота, за намесата на народната певица Гуна Иванова в съдбата на Теодора, за 20-те години при "хората на дъгата" и за дългия път към дома - гледайте видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

б

преди 5 години

Харесва ми, че хората особено жените са толкова безстрашни и се разнасят със самолети до другия край на света, окопитват се бързо след тежка загуба, развиват дейност в индустрията на имотите и въобще, човек не трябва да си слага присърце разни неща.

4

Помните ли

преди 5 години

Дестинацията Южна Африка и годината 1997, на мен ми навяват спомени за Цецки, Вески,меджедийки, изпарили се мангизи и червени бизнесдами/другарки......Изобщооооо романтика

3

shto be

преди 5 години

Как пък една от тези ,,свестни,, българки не намери истинската любов в някое българско село или в Зимбабве да речем. Все се натягат на американци и англичани защото имат кинти. Ама тва че са грозновати и безмозъчни не гледат. Да има кинти и да ги издържа и за тях е голямата любов. Всичко е пари, тва е!

fallback