fallback

Общ преглед

На 12 февруари 1990 г. излиза първият брой на вестник "Демокрация". Той стартира като издание на Независимия синдикат на журналистите в България и става партийният вестник на Съюза на демократичните сили, припомнят от СДС.
 
Така "Демокрация" постави началото на свободната българска журналистика, а според десните сили той е и "синият" отговор на червения орган "Работническо дело".
 
"В началото на прехода вестникът беше източникът, от който гражданите следяха с доверие и надежди прохождането на българската демокрация. Той беше пространството, в което се събраха свободният дух и талантът на българските журналисти, политици и общественици, които имаха една обща цел – България да отхвърли комунизма, да бъде свободна и да тръгне уверено по европейския си път", пишат в своя позиция по повод годишнината от СДС.
 
"Рожденият ден на "Демокрация" е рожденият ден на свободното слово в България!
 
Честит празник на всички, които свързаха съдбата и професионалния си път със синия вестник и на неговите читатели!", се чете още в поздравителния адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

V

преди 5 години

На втората снимка ми прави впечатление ,как е поддържано всичко .И плочки и сгради . А сега сме бананова демокрация . Всъщност демокрацията уби демокрацията в България .Дори комунистическата конституция беше ратифицирана от народа на референдум ,а сегашната уж ,,демократична ,, не е ;) Дори законите и конституцията са ни недемократични и незаконни ;) Това донесе западната ,,демокрация,, БЕЗЗАКОНИЕ с банани

47

МНЕНИЕ

преди 5 години

Как ни Лъжеха - Ще има Банани по 1 лев всеки ден , и нови коли за всеки .А то какво стана - Бананите по 3 лева , като при соца в Специалните Магазини .Колите Нов Внос Втора Употреба на 20 години - по време на соца ти гарантираха нова кола на 10 години .

46

Екскурзиант

преди 5 години

Ангелов, стига плещил глупости: "Рожденият ден на "Демокрация" е рожденият ден на свободното слово в България!" Изключително неграмотно списван вестник! Направо ***! Затова сме сега на 111 място по свобода на словото!

fallback