Снимка: Булфото
fallback

Звук от спирачки, удари и писъци на хора. Това се е чувало в района на тежката верижна катастрофа на магистрала "Струма", където във вторник бяха ранени над 10 души, а един мъж загина.

Oще по темата
Шофьор, участвал във верижния ад и станал един от първите, подали сигнал на 112, разказа пред bTV за тежкото преживяване.

"В един момент видях светлини от камион пред себе си. Успях плавно да намаля. В момента, в който се насочих надясно, за да избегна светлините, видях, че пред мен има автомобил, който се беше ударил в мантинелата", заяви шофьорът.

Той признава, че се е изплашил много и се е обадил бързо на телефон 112. Казал им да изпратят много линейки, защото ситуацията е страшна.

"Докато говорих с тях, слушах само спирачки, удари и писъци", разказва още мъжът.

Той изказа благодарност на всички екипи, които са помагали в спасяването на хората. "Бяхме като едно семейство в този момент. Всеки се опитваше да помогне на другия. Никой не гледаше отстрани. Със сигурност хората направиха всичко, което можеха при тези условия", категоричен бе той.

Според него виновни за пътния ад са най-вече хората, които са шофирали с несъобразена скорост при лошите условия на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

димитричка

преди 5 години

Много жалко, трябва да се съобразяваме малко повече със скоростта...не сме сами на пътя

47

шушуулка

преди 5 години

Ние ако не се пазим един на друг няма кой! Пътя си е много хубав там!

46

мишкатаа

преди 5 години

Ай по спокойно вече по тези пътища за къде бързате?

fallback