Кадър: Bulgaria ON AIR

Видео 07.02.2019

(Не)Женени с деца! Отживелица ли е бракът?

Международната седмица на брака започва днес. Инициативата ще се проведе за осма поредна година у нас, в периода от 7 до 14 февруари. В страната ни ще се проведат серия от събития, които ще протекат под мотото “Да направим нещо за брака и семейството”.

Данни за 2017 г. показват, че у нас е регистриран ръст в броя на сключените бракове и разводите намаляват все повече. Въпреки това много млади хора често избират да създадат неконвенционално семейство и да живеят без подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

Отживелица ли е бракът и промениха ли се семейните ценности - коментар в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на Стоян Ставру и Анула Христова.

"Договор ли е бракът и можем ли да се договаряме в рамките на тази специфична връзка? Едно време бракът е бил единен формат. Ако сключваш брак, той е един. Днес те са най-различни", коментира Ставру.

В днешно време по думите му институцията, наречена брак, не се разглежда толкова сериозно, а по-скоро като експеримент.

“Бракът може да бъде сведен до един лист хартия, но това зависи от самите хора. Нищо не е ценност само по себе си, а се превръща в такова според самия човек. Институцията, наречена брак, се променя с времето и с хората, но тайнството на брака си остава едно и също”, заяви теологът Анула Христова.

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 месеца

Колко случаи на богати семейства има, в които въпреки това жената и мъжът само се карат, стигат до непоносимост, развеждат се. Уж нищо не им липсва, целият свят е в краката им, могат да си позволят всичко, но....Така че причината определено не е само финансова. А за детето дали е родено в брак или без брак, ако е припознато от баща си, няма никакво значение - няма такова понятие "извънбрачно дете". Сватбите са само пръскане на огромни суми за глупости.

43

Анонимен

преди 5 месеца

Тук пишат много увредени човечета, водещи безсмислен животец изпълнен с егоизъм, злоба и завист, такива не бива да се размножават.

42

.

преди 5 месеца

100% от всички разводи започват с брак.

Нека някои да ми обесни какви са плюсовете на брака. а при развод кои го отнася ?
Няма даначни облекчения ,няма нищо с което да се стимулира това