Снимка: Pixabay
fallback

Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ ще започне да използва нови супер модерни камери, съобщават от NOVA.

23 устройства вече са монтирани в полицейските автомобили и дебнат за нарушители. Те могат да работят дори и в движение. Почти незабележими са, но не пропускат провинилите се шофьори, които след това получават "честитки".

"Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата, а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни Илия Георгиев, инспектор в Пътна полиция в ГД „Национална полиция”.

 В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост.

"Патрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Ивайло

преди 5 години

Няма такова ограничение на магистрала 90 км. Магистрала на 5 години в окаяно състояние, не се търси отговорност на строителя, а катаджиите се възползват лошите десни платна между Стара Загора и Пловдив, а левите вае още са добре и може да се кара с допустимата скорост от 140 км. Вместо да се търси отговорност от отговорните лица пак ние потребителите сме най- потърпевши! Не стига че парите за тези лоши пътища са от нашоя джоб, но и катаджиите продължават да точат пари от нашия джоб! ДОКОГА

52

хх до 53

преди 5 години

До Анонимен 53: Колега, ти по-добре изобщо не припарвай до магистралата!! За такива като тебе има регионални шосенца, и там ако искаш и с 40км/час си припкай!!

51

До 53

преди 5 години

Особено "умни" разсъждения - всеки, който шофира по-бързо от теб е безмозъчен. Като караш с 90 по магистралата вместо с разрешените 140 км/час, от София до Бургас ще стигнеш за над 4 часа, вместо за малко над 2 часа и половина, т.е. повече време на пътя, по-голяма умора, по-голям риск от катастрофа. Второ, най-опасни по пътищата винаги са тези, които се движат с скорост различаваща се много от скоростта на останалите, т.е. такива като теб предизвикват катастрофите. 90 на магистрала!!!

fallback