53

Ивайло

преди 5 години

Няма такова ограничение на магистрала 90 км. Магистрала на 5 години в окаяно състояние, не се търси отговорност на строителя, а катаджиите се възползват лошите десни платна между Стара Загора и Пловдив, а левите вае още са добре и може да се кара с допустимата скорост от 140 км. Вместо да се търси отговорност от отговорните лица пак ние потребителите сме най- потърпевши! Не стига че парите за тези лоши пътища са от нашоя джоб, но и катаджиите продължават да точат пари от нашия джоб! ДОКОГА

52

хх до 53

преди 5 години

До Анонимен 53: Колега, ти по-добре изобщо не припарвай до магистралата!! За такива като тебе има регионални шосенца, и там ако искаш и с 40км/час си припкай!!

51

До 53

преди 5 години

Особено "умни" разсъждения - всеки, който шофира по-бързо от теб е безмозъчен. Като караш с 90 по магистралата вместо с разрешените 140 км/час, от София до Бургас ще стигнеш за над 4 часа, вместо за малко над 2 часа и половина, т.е. повече време на пътя, по-голяма умора, по-голям риск от катастрофа. Второ, най-опасни по пътищата винаги са тези, които се движат с скорост различаваща се много от скоростта на останалите, т.е. такива като теб предизвикват катастрофите. 90 на магистрала!!!

50

Тео

преди 5 години

С такова мислене и мрънкане няма да стигнем далеч! Онова кръгло знакче с червения кръг по периферията на бял фон и обикновено двуцифрено число в средата е за МАКСИМАЛНА допустима скорост. Точка! Щом ограничението е 90 км/ч, ще се кара максимално с тази скорост и със скорост, съобразена с обстановката! Ако има нужда, човек може да шофира и с 50 км/ч извън населено място при ограничение 90. Причини много - болен човек в автомобила, опасен товар и много други! Нека бъдем толерантни!

49

Анонимен

преди 5 години

Аз с 90 км си карам и на магистралата когато съм с децата и жената. Когато съм сам до 120 км и никога повече просто нямаме пътища за високи скорости. Които бързат да летят. Защо трябва заради такива които се правят на състезатели да се избиваме ние които имаме семейства. На Безмозъчните им давам път с предимство да се размазват и да намаляват.

48

хх

преди 5 години

Ами,колеги, ще обясня: - по пътищата в България има страшно много нелогични, неоснователни и определено сгрешени ограничения, шофьор съм от 40 год. и знам какво говоря/пиша/! Та г-дата санкциониращи ги знаят прекрасно и не случайно - те точно там си изкарват прехраната! Те не се отзовават на проблемно място/пр. задръстване/, когато трябва помощ, те чакат някъде в засада с въпроса: "И сега кво прайме..."

47

висок

преди 5 години

Пука ми! В града карам с 10 км под разрешеното, бързаците да си търсят други пътища. Кеф е в комплекса да караш на втора без газ с 12-15 км час и отзад да събереш 20 тина таксита и бързаци!

46

До 49

преди 5 години

По принцип този знак е незаконен. От 90 км/час не може директно да се намалява на 50 км/час, а трябва да има междинно намаление от 70 км/час. Разрешено е обаче от 90 на 60 км/час.

45

Да попитам

преди 5 години

Някой знае ли дали старите астри със старите камери дали могат да снимат в движение?А относно статията трябва на някой места да променят скороста за движение.Наскоро имах случка на главен път с разрешена скорост 90 км/ч изведнъж виждаш знак за 50 км/ч и то за 200 метра и точно там се разминах с патрулката в движение...

44

До 44

преди 5 години

По принцип си прав, но в повечето случаи колони се образуват след водачи шофиращи с максимално разрешената скорост, т.е. сбъркана е разрешената скорост.

43

Анонимен

преди 5 години

По принцип извън населено място скоростта не трябва да пада под 80 км/час при движение по по-главния път, вкл. и където има кръстовища. Намаляването на разрешената скорост пред кръстовища до 50-60 км/час води до повече катастрофи. На много места безопасната скорост е примерно 14-160 км/час, но ... 90 км/час и катастрофите се увеличават. Защо става така, не е трудно човек да се сети и сам.

42

Анонимен

преди 5 години

По света правят други работи - скоростта я менят динамично в зависимост от пътя. Наскоро това го гледах в САЩ - увеличаваха с по 5 мили разрешената скорост в зависимост от пътя. В България са заковали 50 км/час в населено място и 90 км/час извън населено място, независимо какъв е пътя. Затова и стават повече катастрофи.

41

гост

преди 5 години

До ДртПрчАбе ти ли си най - умния в цяла Европа та ще даваш акъл колко да е ограничението? Навсякъде ограничението е 90 км.ч. изключвам магистралите.

40

основна задача

преди 5 години

Основна задача на тези с камерите и изобщо на КАТ трябва да стане борбата с водачи, които образуват колони заради бавно каране. Щом не може да кара с разрешената скорост или няма необходимата квалификация или превозното средство е с технически проблеми. И двете са основания за спиране от движение.

39

има 2 проблема

преди 5 години

Има 2 основни проблема за ПТП в България. Първият е отвратителната поддръжка на пътищата, откакто шайката на сикаджията е на власт. Вторият проблем са тарикатите, които карат с 60-70 км/ч. по главните пътища. Тях всички останали, движещи се нормално, са принудени да ги изпреварват. ***, който кара с 60 км/ч. създава несъизмеримо повече опасности за произшествия от човек, който кара със 100-110 км/ч.

38

Анонимен

преди 5 години

Супер хранилки за пълнене на съдрания от 10 години бюджет на Вожда!Държава без икономика и производство...пари откъде?Ами от глоби и данъци!Но това не може да е безкрайно!

37

Анонимен

преди 5 години

Хората предлагащи 110 извън населено място явно мислят, че са сами на пътя! Истинската опасност е разликата между максималната и минималната скорост. Ако карате със 110 колко ТИР-а ограничени на 90 ще настигнете и изпреварите? Това колко повече конфликтни ситуации са? И зад всеки ТИР ще има опашка от по 20 коли. Истинската безопасност се постига чрез уеднаквяване на скоростта,която води до намаляване на общия брой на изпреварванията.

36

Анонимен

преди 5 години

ДртПрч - пич, виж новината вчера - пак е загинал младеж между Стара Загора и Казанлък, понеже се е блъснал в кон. Ето ти пример - 100 или 120 км/ч даже може и да са 80 км/ч и си пътник. Това дали колата ти може да спира с ABS няма никакво отношение към това, ако ти се наложи да спреш за 1 секунда внезапно. Дано не го изпиташ, не ти го пожелавам, но както виждаш при такава ситуация ако ще да си във последен модел ферари с автоматичен контрол, пак няма да ти помогне. Със здраве.

35

Анонимен

преди 5 години

Крайно време е да започнат и в движение да засичат примерно превишената скорост, както е навсякъде по другите развити държави. Кара насреща срещу теб полицейска кола по улицата и може да определи веднага дали си в нарушение на скоростта или не. Крайно време е серийно да започне да се следи за нарушители, а не един засечен с нарушение, други 6 минават покрай него или след него и се измъкват. Снощи караха пак по Малинов с над 120 км/ч разни джигити със стари БМВта. Това трябва да спре.

34

Анонимен

преди 5 години

Дисциплината не е нещо с което можем да се похвалиме. Ако бяхме дисциплинирани и отговорни нямаше да даваме пари за камери и ред такива глупости!