Георги Терзийски. Снимка: Областна администрация Ловеч
fallback

Правителството освободи Георги Терзийски като областен управител на област Ловеч и назначи на длъжността Ваня Събчева.

Oще по темата

Терзийски ще бъде председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Постът бе освободен от Светослав Глосов след проблемите с е-винетките.

Терзийски е юрист и икономист по образование. Завършил е математическата гимназия в Ловеч, Русенския университет "Ангел Кънчев" и УНСС.

Работил е в Инспектората на Агенция по заетостта, после в Главна инспекция по труда, където стига до директор на Дирекция "Инспекция по труда" – Ловеч, после е бил в частния сектор – в управлението на предприятия за производство на метални изделия.

"Господин Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията", каза регионалният министър Петя Аврамова. По думите й АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и пътища.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – това е Радослав Влахов, съобщи още Петя Аврамова. Тя подчерта, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г. 

Новият губернатор Ваня Събчева е изпълнявала длъжността областен управител на област Ловеч в периода 2011 г. - 2013 г.

От 2017 г. до момента е заемала поста главен секретар в областната администрация. Има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска "Индустриален инженер" от Техническия университет в Габрово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Намери ли са си верен мошеник. Резервната скаймейка от крадци на ГЕРБ е много дългал

13

ВЪПРОС

преди 5 години

Как така ГЕРБ избират Дебели Мъже и Жени - няма нито един Нормален или Кльощав за Министър или за началник ?Трябва да си смянят ПиАрката - тази им е казала че килата са важни - а не е споменала че се нуждаят от 10 кила свинско на ден за закуска .

12

NOWO

преди 5 години

Дай ми АПИ и не ме търси - Корупцията е по-голяма от Митниците .

fallback