Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните четирима полицаи, които са рекетирали търговци. Те са от столичното 4-то Районно управление. Сред тях е и ръководителят на сектор "Икономическа полиция" Красимир Кръстев.
Oще по темата
Престъпната група е действала от началото на 2017 година, а според Прокуратурата работата по разобличаването ѝ е започнала през септември 2018 г.

Престъпилите закона полицаи са задържани с подкуп от 2000 лева в самото 4-то Районно управление в София.

Според бившия зам.-вътрешен министър и зам.-председател на "Народен съюз“ Явор Хайтов е напълно нормално обществото да се чувства омерзено от този случай, защото тези служители получават заплати от данъците.

"Как да се има доверие в служителите на МВР, като действат като една трибуквена силова групировка. Бяха първоначално задържани 5 души, а обвинения бяха повдигнати само срещу 4-а - това също е съмнително. Не искам обаче да хвърляме цялата кал срещу МВР", обясни Хайтов в "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че трябва да се обърне голямо внимание и на откритите под бюра и шкафове преписки, по които не се работи.

"Всяка една преписка е една човешка съдба. Икономическата превенция е много важна. Този дребен детайл сочи, че в това районно управление този сектор не е работел въобще. Иска ми се да вярвам, че е само в този сектор. Задавам си въпроса дали така не е в други главни и областни дирекции на МВР", коментира още зам.-председателят на "Народен съюз“ пред Bulgaria ON AIR.

Все пак Хайтов е на мнение, че случаят е показателен, защото ръководството на МВР има явното желание да изкара "гнилите ябълки" от системата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Ей сега си правих *** като я гледах тая русата мацкa. Представях си накрая как и се прaзня на лицето и в косата.

7

Гошо

преди 5 години

Търговското отделение на Плевенския окр. съд заедно с пълномощниците на арендатори и представителите на фирмата Св.Илчовски плюс нотарус от Четвен бряг май че действат като ОПГ заграбвайки без да плащат орна земя, но БОП, Икономическата полиция и ОП- Плевен се правят, че такова нещо няма. Дали не е време КПКОНПИ и Специализираната прокуратура да се поинтересуват от тези далавери, в които са замесен Окръжен съд и Прокуратура?

6

Анонимен

преди 5 години

Масово явление от преди 20 години полицията разгони и взе бизнеса но рекетьори и мутри.

fallback