fallback

АПИ си търси програмист с "неустоимата" оферта и заплата от 510 лева. От IT сектора коментираха обявата, публикувана в сайта на държавната институция.

"Това е несериозно. В IT сектора заплатите са 4 пъти над средното за България и е несериозно да се прави обява за търсене на програмист на минимална работна заплата", коментира Доброслав Димитров от Българската асоциация на софтуерните компании.

Oще по темата

Постът е за началник на отдел "Управление на информационна система" в националното ТОЛ управление. Изисква се магистърска степен.

От пресцентъра на националното тол управление обясниха пред Bulgaria ON AIR че минималната заплата в държавната администрация към декемрви миналата година за обявената длължност е 510 лева. Все пак крайното възнаграждение зависило от професионалния опит на спечелилия конкурса.

Представителите на софтуерния бранш обясниха, че на подобни заплати трудно биха се намерили качествени специалисти.

Назначеното лице трябва да отговаря за дейностите по експлоатацията и подръжка, свързани с целия софтуер и хардуер на електронната система за събиране на таксите за ползване на пътищата у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

Николай

преди 5 години

До НякойНе може да си началник на отдел програмисти без сам да си програмист и работата ти винаги ще включва и програмистка работа, защото трябва да надзираваш качеството на кода им. В обикновените фирми началниците на софтуерни отдели са старши програмисти и може да вземат без проблеми 7.000 лв, т.е. дори повече от обикновените програмисти.

155

Някой

преди 5 години

стата = стана

154

Някой

преди 5 години

Последно не разбрах програмист ли се търси или началник на отдел?Хич не стата ясно, може би ако за началника дават 510 то за програмистите неговите подчинени заплатите ще са им под минималната.Но защо статията е за програмист а обявата за началник на отдел много са объркани тези журналисти, сменете поне заглавието да не се объркват хората?!?!?!?!

fallback