Агенция "Пътна инфраструктура" е готова да плаща 510 лв. заплата за ръководител на IT инфраструктурата зад новата ТОЛ система. Това става ясно от публикува обява за работа за вакантен пост началник отдел "Управление на информационна система и инфраструктура" в Национално ТОЛ управление, пише Economic.bg

Още по темата

От кандидатите се изисква да имат минимум висше образование с квалификационна степен магистър в сферата на компютърните и информационни технологии, както и да имат професионален опит от поне 4 години.

Като допълнителни умения АПИ очаква от кандидатстващите да познават и прилагат правилно различните нормативни актове, като например Кодекса на труда, Закона за държавния служител и Закона за обществените поръчки. Необходимо е да се познават също операционните системи Linux и Windows Server, програмният език за съхраняване на данни SQL, офис пакетът Microsoft Office и др.

От АПИ посочват, че заплатата на свободния пост започва от 510 лв., което е дори под минималната работна заплата, влязла в сила от 1 януари 2019 г. – 560 лв.

Коментари Напиши коментар

343

Anonim

преди 5 месеца

350,
Прав си за второто. Май цялата система на администрацията е по такива правила. Но е пълна безсмислица за технически позиции. Чиновник да му търсят стаж в администрация, рангове, вътрешни правила и т.н. Как ИТ точно се връзва с такива условия? Как работата в агенция като АПИ 4г и достигане на ранг, който значи нещо като 3-4г на държавна служба, означават опит изместващ ръководене на проекти в ИТ? Защото позицията е да координира всичко по тол, да ръководи техничари и да има топ умения.

342

sante_dog

преди 5 месеца

Наистина ли някои мисли че шеф на отдел в АПИ взима под минималната? Или си мисли че тези падат от Марс и очакват да намерят точния квалифициран кандидат с това заплащане. Има два варианта:
1. Искат да да намеря далама да опере пешкира (малко вероятно да се случи)
2. Искат да няма желаещи за да сложат поредната партиина калинка. А после я бонуси, я увеличение я нещо друго...

Мен ме блъска към второто.

341

Опалаа

преди 5 месеца

Това май е фиктивна оферта.. И човечето може вече е избрано, обаче законът нали изисква да се пусне обявичка. И така, кой ще отиде на интервю за 510лв., освен онзи, който се е уредил вътрешно, с други условия, без тестчета и интервюта?!