Снимка: БТА
fallback

Във вторник (8 януари) в 12,30 ч. в "Св. Седмочисленици" е поклонението пред Иван Ласкин. Това каза председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев за "24 часа".

"Иван не беше тъжен човек, затова ще го запомним и изпратим с усмивка", каза Христо Мутафчиев, който е приятел с Ласкин от първите им студентски дни в НАТФИЗ.

Oще по темата

"Той беше от хората, които не споделяха, таяха в себе си какво им тежи, тъгата си. Много сме говорили... А когато душата е тъжна и тялото се разболява", тъгува за него Мутафчиев, припомняйки си го като човек със специфично чувство за хумор и с бърз ум.

Припомняме, че тази нощ големият български актьор почина във ВМА на 48-годишна възраст.

Иван Ласкин е роден на 10 март 1970 г. в София. Става популярен през 1986 г. с изпълнението си на главната роля на малкия Васко в 6-серийния детски филм "Васко да Гама от село Рупча" на режисьора Димитър Петров по сценарий на Братя Мормареви. За ролята е избран съвсем случайно. Родителите му нямат нищо общо с киното и театъра. Корените на баща му са от Самоков, а по майчина линия е арменец. Асистенти на режисьора Димитър Петров го забелязват на улицата сред група момчета, които обикалят из улиците на София и стрелят с прашки.

През 1994 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф.Здравко Митков. Същата година в Малък градски театър "Зад канала" изпълнява ролята на Джими Портър в постановката "Обърни се с гняв назад" от Джон Осбърн, която му носи голям успех. За тази роля през 1995 г. печели награда "Аскеер" в категория "Изгряваща звезда".

В творческата му биография са записани участия в повече от 12 български игрални филма, 20 европейски и американски продукции и телевизионни сериали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 5 години

Той беше от хората, които не споделяха, таяха в себе си какво им тежи, тъгата си..............да,бе, да ! точно той си казваше по всички реалитита на ТВ всичко,което мисли за живота и хората. и още нещо : ...А когато душата е тъжна и тялото се разболява", - ама неговият чер дроб не се разболя от тъга . ........както баташов...както чочо...

48

Анонимен

преди 5 години

Мир на душата му и Господ да дава сили на близките му

47

ОНЗИ

преди 5 години

СБОГОМ ИВАНЕ !!!! Твоята ПОЧТЕНОСТ ПРЯМОСТ ЧОВЕЧНОСТ ГРАЖДАНСКА ИЗВИСЕНОСТ БЯХА ЕМБЛЕМАТИЧНИ !!!! ПОЧИВАЙ В МИР!!! ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ !!!!

fallback