Снимка: АПИ
fallback

До момента не е платена и стотинка към фирмата изпълнител, отговорна за електронната система "Капш", която трябваше да осигури е-винетки из цялата страна.

От АПИ обещаха, че до края на януари, местата, от които хората ще могат за закупят винетка, ще са 4500 в цялата страна.

"Няма фалстарт на електронната система, а технически проблеми при въвеждането на нов и сложен продукт, които се отстраняват веднага", категоричен бе инж. Светослав Глосов.

В момента гражданите могат да купят винетка по четири начина: от апарати за самотаксуване, сайта www.bgtoll.bg и мобилното му приложение, на каса в офисите на Областните пътни управления и на Мобилния оператор „А1“. Вече се продава и на касите на „Еasypay”, като постепенно ще ги има в цялата страна.

От следващата седмица поетапно ще се продават на каса и в големите вериги бензиностанции – „ОМВ“, „Петрол“, „ЕКО“, както и в клоновете на „Български пощи“. До месец ще започне и продажбата през банкоматите на БОРИКА. Системата се разширява непрекъснато, съобщи инж. Глосов.

На ГКПП „Калотина“ освен терминали за самотаксуване вече са оборудвани и работни места за продажба на е-винетки в брой на каса. Такива ще има и на „Кулата“, на Дунав мост при Русе и на „Капитан Андреево“. Апарати за самотаксуване са монтирани на пунктове „Отоманци“, „Гюешево“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост“ – Русе, „Кардам“, „Дуранкулак“. Монтирани са устройствата и на „Станке Лисичково“, „Златарево“ и „Оряхово“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 5 години

Беги ве,зер всичко потъна в джобовете на Баце?

60

Анонимен

преди 5 години

До до 64Мойто е китайско. Комплектче със захранване, корпусче и тъч излезе към 70$. Има още да продават сериозна камерка за около 20, LAN модулче и разни други джаджи. 3B+ е и си има и вайфай и блутут и 1G оперативна. Идеална е за квот си щеш!

59

V

преди 5 години

Трябва си борба с ченгеджизма ***.нгализма и дебело мазнизма ;)

fallback