Снимка: Reuters
fallback

Северна Корея е все по-близо към това, да се отвори напълно към света. А през април тази година ще приеме и първата организирана туристическа група от България, пише "24 часа".

Между 15 и 20 души ще кацнат в Пхенян и то тъкмо на време за да се включат към масовите празненсва по случай 107-ия рожден ден на Великия вожд Ким Ир Сен.

Към пътуващите, разбира се, има определени изисквания. Мъжете трябва да носят в багажа си риза и вратовръзка, с които да бъдат допуснати до Двореца на слънцето, както се нарича мавзолеят, в който са мумиите на Ким Ир Сен и синът му Ким Чен Ир.

А жените е задължително да са с прилично облекло, което не включва къси поли и разголени блузи. Скъсани дънки също не са на почит в страната.

Снимането на някои места е забранено, но все пак екскурзоводи ще показват къде туристите ще могат да щракнат някой фотос, за да се похвалят във Facebook. Групата трябва да е винаги заедно и да е подготвена за всичко, защото в страната няма интернет, роуминг, банкомати и храна за вегани.

Цената на 10-дневната екскурзия е между 4300 и 5000 лв., според настаняването в единична или двойна стая. Допълнително се плаща за посещение на цирк и за таекуондо шоу.

В обиколката са предвидени - екскурзия с метрото на Пхенян - най-дълбокото в света, изкачване на 150-метровата кула “Чучхе”, посещение в музея на подаръците на севернокорейските лидери, паметника на Корейската работническа партия, военния музей, старата столица Късон, демилитаризираната зона на границата с Южна Корея, училище и местен бирен бар.

Визата за Северна Корея струва 30 евро, но в туристическата група не се допускат журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 5 години

Хайде целия екип на вчера.бг отивайте дружно в любимата ви държава, за която пишете статии всеки ден. Лесно ще докажете че не сте журналисти, само като ви видят правописа.

113

Анонимен

преди 5 години

Дано тези тикwи останата там дълго, по възможност - завинаги.

112

Боко Тиквата

преди 5 години

Поръчал съм на Вежди да издялка една статуя на Корнелия ,която тя да отнесе в Северна Корея и да я сложат между двамата велики корейци ,но Вежди казва,че нема толкова дебел камък наоколо.

fallback