pixabay
fallback

На 10 януари ще се вземе съдбовно решение за българските превозвачи - дали ще напуснем завинаги ЕС, или ще работим там. Това каза председателят на АЕБТРИ Георги Петърнейчев във връзка с готвения протест от страна на българските превозвачи на 10 януари в Брюксел.

Oще по темата

Относно разпределението на многократните разрешителни (СЕМТ-ове) за международни превози в Европа, той обясни, че по този въпрос се е постигнало съгласие с Министерството на транспорта. 

"Нашият най-голям проблем към момента, за който даже и днес правим голяма пресконференция с всички евродепутати, лидери на партии и представени в парламента, депутати от комисията по транспорта, министъра на транспорта, министър-председателя и вицепремиерите. Те са поканени, кой ще се отзове е друг въпрос. Това може да го коментираме след срещата. Най-големият проблем за нас е, че на 10 януари ще се вземе съдбовното решение за българските превозвачи. Дали ще напуснем завинаги Европейския съюз, или ще останем там да работим", посочи Петърнейчев.

Според него клаузите, заложени в пакет "Мобилност 1", приет от министрите на Европейския съюз, напълно показват, че България и всички крайни държави по периферията няма да оцелеят, предава "Фокус".

"Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария се присъединяват към нас и на 10 януари от 09:00 часа започва протестът пред Европейския парламент. От тук ще пътуваме най-вероятно около 500 човека, 2 чартъра сме наели, имаме и наши, които ще отидат предварително. Към нас ще се присъединят и хора от държавите, които ви изброих - Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Полша", коментира още той.

По думите му ако не бъдат чути в Брюксел, протестиращите ще се пренесат в България, защото нямали друг избор.

"Получихме разрешение за 10 януари за 600 човека, ще извадим 10 автомобила на площад "Люксембург", който се намира пред Европейския парламент. Там ще има и един автомобил, който ще се използва за сцена, за озвучаване и говорене. Ще връчим и декларация на председателя на Европейската комисия с нашите искания, подкрепени от всички държави, които ги изредихме - Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария, Полша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

истина

преди 2 години

Българските транспортни фирми пак се жалват в европейския съд за плана МОБИЛНОСТ 1. Българските ШОФЬОРИ предлагат на европейската комисия камионите да се прибират на всяка четвърта седмица ,,Която фирма не спазва глобата да започва от 50 000 евро и да е без таван ...АМИН АМИН АМИН

129

darko

преди 5 години

ееееииии, доживяхме и наш шофьор-*** бял човек вече няма да спи по три месеца в кабината а само 25 дена в месеца и това било фалит за робовладелците пардон бизнесмените .искам да им напомна на господа бизнесмените че америка става велика след премахването на робството до тогава е била суровинен придатък на Европа и главно англия като е изнасяла главно памук от робските плантации а ние изнасяме евтин робски труд.нека си спомним интернационала ,,парии презрени ,роби на труда....,,

128

Анонимен

преди 5 години

Европааааааа.Не ни излагайте с тези протести.После където и да отидем ви берем срамът.Печалбата е изчислена от по-грамотни от мен и предполагам вас.Никой няма да фалира просто ще печели по-малко.

fallback