Изпращаме една година наситена с много интересни събития. Водещи световни лидери бяха у нас, протести и абсурдни ситуации. Фоторепортерите са тези, които запечатват през обективите си тези моменти за историята. Евгени Димитров, който е част от тях, сподели в студиото на "България сутрин", че темите за един ден на фоторепортерите са много и от различни събития.

През 2018 година снимките, които са запечатели Евгени Димитров и колегите му в "Булфото", са маркирали основните акценти на отминаващата година. Сред тях са концертите, културните събития, протестите, европредседателството, социалните теми, абсурдните неща от ежедневието ни, инцидентите.

"Навлизането на дроновете в репортажната фотография, става все по-интересно, ние получаваме още една играчка, с която да се забавляваме и още една възможност", разказа Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Фоторепортерът обясни, че понякога е много трудно да се илюстрира едно събитие, особено когато самите хора с апарата са си поставили за цел да не запечатват трупове. Евгени Димитров каза, че трудно се снима при убийство, когато трябва да илюстрираш ситуацията с нещо странично.

Той сподели още, че сред ключовите лица от годината, които са запечатали с колегите му, са тези на Гинка Върбакова и Десислава Иванчева.

Фоторепортерът каза, че сред другите основни сюжети, които са предавани чрез снимки за 2018 година, са историята на кравата Пенка, "София прайд" и най-атрактивната тема - Спортът.

Още вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase