Снимка: Булфото, архив
fallback

5000 лева. Толкова събраха депутатите от БСП за дарение за приюта на отец Иван в Нови хан. 

Традиционно партиите правят дарения по Коледа, но това на социалистите е една депутатска заплата.

Oще по темата

От ноември депутат се разписва срещу 3519 лв. Това обаче е основната заплата на избраниците, а отделно те получават още 10 на сто пари за участие в постоянна комисия. За всяка година трудов стаж те взимат и по 1,6%, т.е. най-възрастните ще се разписват за по над 5000 лв. - точно толкова, колкото дадоха червените за децата сираци от приюта на отец Иван.

Иначе от пресцентъра на БСП съобщиха, че дарените средства са за закупуване на храна, дрехи и книги.

Инициативата на депутатите е традиционна, като много от тях помагат на дома и през годината, допълват от партията.

Червената шефка Корнелия Нинова пък е пожела на децата да бъдат здрави и да се чувстват обичани, а на отец Иван - да има сили да продължава да се грижи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Петърчо

преди 5 години

Леле мале колко се засегнахте. Статията доколкото си спомням е за дарението на 5000 лева народни пари само и единствено с цел реклама и политически точки на партията която хвърли на вятъра 2 милионни евро (народни пари) за най-ненужното нещо. Но прави сте това че ГЕРБ крадели няма нищо общо с наглостта и лицемерието БСП. Защото всички знаем че те изобщо не милеят да се върнат на власт. Но ето проблема докато вие оправдавате БСП с поведението на ГЕРБ няма нищо да се промени в България. ***!

40

ВЪПРОС

преди 5 години

ЗАЩО ТЕХНИЯТ ПРОЦЕНТ Е 1,6%, А МОЯТ САМО 0,6% ??? ИЛИ И ТОВА Е КАКТО ПРИ ПЛАТЕНИЯТ ОТПУСК??? ТЕХНИЯТ КОДЕКС НА ТРУДА ДРУГ ЛИ Е ИЛИ Е СЪЩИЯТ КАТО НА ОБИКНОВЕНИЯ ГРАЖДАНИН, КОЙТО ИМ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ???????????

39

Анонимен

преди 5 години

Петърчо, ще има ли суджучета за коледа?

fallback