Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Журналистът от култовите тв предавания "Всяка неделя" и "Панорама" Димитри Иванов е бил приет в столичната болница "Св. Наум" с инсулт. От здравното заведение съобщиха, че той вече се възстановява.

Джимо, както го наричат приятелите му, е роден на 1 януари 1932 г. в Асеновград. Дълги години работи в БТА.

След това представя новините в предаването на БНТ "Всяка неделя". Сред водещите на седмичното обзорно политическо предаване "Панорама". След 1989 г., заедно с Тома Томов води седмичното предаване "Наблюдател". Прави много интервюта със световноизвестни политици, писатели и журналисти.

Сега е колумнист във в-к "Сега", където рубриката му е на границата между художествената литература и публицистиката. Анализите му са изпълнени с лични спомени за събития и хора.

През 2002 г. получава орден "Стара планина" за "изключителни  заслуги в областта на журналистиката и по повод 70 години от рождението". В края на 2004 г. получава наградата "Черноризец Храбър" за цялостно творчество. През юни 2008 г. на фестивала Mediamix'08 в Албена получава награда за цялостен принос в медиите.

Димитри Иванов е превел от английски език много творби на американски писатели. Автор е на предговори и послеслови към романи, повести и сборници с разкази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

анонимен

преди 5 години

До Sata NATO"ДедоТоме"е на светлинни години преди тебе,амеба.Ако въобще можеш да осъзнаеш колко си зле,ще се обесиш на първия клон.Без да слизаш долу.

39

анонимен

преди 5 години

До Sata NATOКато чета какви глупости си написал,ясно е,че наистина си гледал "Розовата пантера".Много си пропуснал и няма начин да наваксаш.Ставаш само за ***.

38

анонимен

преди 5 години

До ХристовИ "Наблюдател "ли беше "менте" ? Вземи се гръмни !

fallback