Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Деца от Русе протегнаха ръка на връстниците си от приютите на отец Иван в Нови хан и Якимово. Малките ученици искат да зарадват децата в нужда и да направят празниците им по-светли.

Складовете в приютите са изпразнени и тази зима хората там оцеляват на ръба. Даренията ще се събират до края на седмицата, след което русенска фирма ще ги транспортира безплатно.

Пред Bulgaria ON AIR отец Григорий, който отговаря за приюта в Нови хан, сподели, че правят всичко възможно да набавят хранителни продукти чрез собствено производство, но за съжаление то не е достатъчно и имат нужда от помощта на българските дарители.

"Никак не ми е удобно да призовавам хората за помощ. Всеки, който желае, може да ни подкрепи с някаква храна, това е единственото, без което не можем", каза той.

Над 250 души разчитат на приютите в Якимово и Нови хан, за да оцелеят, а отец Григорий разказа, че непрекъснато пристигат нови семейства в нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 5 години

До ВярващДай и ти пример - има банкова сметка.Относно мене - искам да помогна, но този месец явно не мога , а и не зависи от мене.

50

Вярващ

преди 5 години

Браво на русенските деца! Чудесен пример!

49

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПродължение:И както споемах, просто НЕ мога и нямам възможност за този месец. Надявам се да събера някоя пара, че да я дам на отец Иван.

fallback