Снимка: Pixabay

Нов протест се организира в столицата. На улицата ще излязат таксиметровите шофьори, които са недоволни от пренебрежението на държавата към сектора им. Сред техните искания са опресняване на принципите, по които се формира тарифата им, както и засилване на контрола спрямо стоянките.

Още по темата

"Протестът ще бъде днес на ул. "Московска" пред Общината. Те не искат да разговарят с нас. Ние ще продължаваме с протестите. Управлението е алогично. Казват, че оставят пазарът сам да се регулира. Но как да се регулира сам, като има закон за формиране на тарифите. Този закон трябва да предпази шофьорите от формирането на ниски цени. Лошо е ние да казваме как трябва да бъде. Държавата има своите изградени органи, които получават заплати. Нека бъдат така добри да си свършат работата", обясни Драгомир Петков от Националния таксиметров синдикат(НТС) пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че след като живеят в Европа, таксиметровите шофьори търсят средноевропейски цени. Техните доходи не съответствали на разходите им, които също били средноевропейски.

"Мястото за изчакване на клиенти е нашето работно място. Нека да се уважава. Настояваме за повече регулация, защото иначе ще настане законът на джунглата. Готови сме дори на гладна стачка", посочи още Петков.

Малин Господинов от Националния таксиметров синдикат отбеляза, че от началото на септември пишат до транспортната комисия, но не получават никакво внимание и никакъв отговор.

"Трябваше да се изготви доклад, за който държавата плати, но никой не го коментира. В момента минимална тарифа не е въведена. Общината въведе само таван. Такситата са малък, дори среден бизнес. Който не би следвало да се регулира от държавата. Но се. Законите целят да ни предпазят от дъмпинг, но законите не са обновени. Никой не се съобразява със стоянките. Тези места са отредени за нас, за да не пречим на движението и гражданите. Не бива да бъдем оставяни да работим извън закона. Готови сме да направим национален протест. Поскъпването на хляба се отразява и на нас", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase