Снимка: Bulgaria ON AIR

В неделя, във "Фамилно" гостува потомката на най-известната фамилия в България -  Евгения Живкова. Нейната майка, за която ще говорим, е наричана бялата птица на българската култура, а чуждестранната преса я назовава -  принцесата на българския комунизъм.

Харесвана, мразена, оценките за нея като политик варират извънредно много. Дъщерята на Тодор Живков е будела огромно любопитство към себе си, както по време на краткия си живот, така и след това. Както казват, тези които работеха с нея – Людмила не откри света за България, но откри България за света.

В рубриката за здравословно хранене днес ще готвим по алжирски. Националната кухня на Алжир се оформя под влияние на близките ѝ страни в съседство, попивайки най-добрите кулинарни традиции от арабската, турската, мароканската и тунизийската кухня.

Налице е по-широко понятие - Магреб кухня, което обединява кухнята на народите, живеещи в Северна Африка, включително и Алжир. Едно от основните национални ястия е кус-кус. Всяка домакиня има своя рецепта, която най-често е получена от жените от предишните поколения. А в края на всяко хранене обикновено се сервира асида. Това е типичен алжирски десерт, приготвен от варено тесто, към което се добавят масло и мед.

Предаването "Фамилно" започва в неделя в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase