Снимка: МС
fallback

В интерес на всички е Руската федерация и Украйна да проявят сдържаност, а напрежението да бъде преодоляно с диалог.

Това е позицията на Съвета по сигурността към Министерския съвет, който проведе заседание днес под ръководството на премиера Бойко Борисов.

Позицията идва след сблъсъка между украински и руски кораби в района на Керченския пролив и Азовско море.

Oще по темата

Опасното нарастване на напрежението доведе до задържане на украински кораби и техните екипажи, както и до раняване на украински военнослужещи. Съветът по сигурността счита, че тези действия от страна на Руската федерация са недопустими, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Призоваваме руските власти да освободят незабавно задържаните плавателни съдове и техните екипажи. Очакваме Руската федерация да зачита свободата на преминаване през Керченския пролив в съответствие със задълженията на руската страна съгласно действащото международно право", пише още в позицията.

Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи внимателно ситуацията, включително в тясно сътрудничество с партньорите в ЕС и НАТО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Руско пиратство

преди 5 години

Русия и Украйна да се разберат!Трудно ще се разберат. Руските окупатори са водили разпитите на пленените украинци на окупационен руски език, украинците са им отговаряли на украински. Това е вбесило окупаторите и те са били принудени да намерят преводач. Заради това окупатора в крайна сметка е осъдил на 2 месеца строг тъмничен затвор украинските матроси, оковали са ги във вериги и са ги изпратили в затвора в Симферопол.

71

Анонимен

преди 5 години

Давай Вова,Великата Русия вече се занимава и с погранични конфликти. От 60-те години на миналия век такова чудо не се беше случвало. Бежанците от Донецк и Луганск още живеят във вагони, ти за украинските граничари си се загрижил.Върви ли износът на жива плът? Били хубави и напоследък много евтини?

70

Анонимен

преди 5 години

Боко и компания управиха България ,сега ще управят и международното положение!

fallback