Снимка: архив, Булфото

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен.

Той им е прехвърлил 4 от петте си къщи, а петата - в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата му съпруга Юлияна.

Още по темата

"Имал съм още като министър, през 2009 г., 5 къщи - две в "София парк" (комплексът, построен от него - бел.ред.), една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня - построени от мен, с платени данъци, - сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата - по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга.

Това е много интелигентно решение - да не делим и да няма никакви спорове. За никого не е тайна, че съм се развел през 2017 г. още преди да срещна Деси. Сега нямам имоти - като волна птичка божия съм", обобщи Плевнелиев пред "24 часа".

В момента той живее в двете съседни къщи в "София парк" - дом №99 и дом №100, със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ - 7-годишната Йоанна.

Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживот.

"Продължавам да служа на това, за което работих и през мандата. А то е: европейско развитие за България и региона, и перспектива за младите. В моя мандат създадох за тях 90 000 работни места в три индустрии на бъдещето: в информационни и комуникационни технологии, в сектор автомобилостроене и в аутсорсинг индустрията", настоя експрезидентът.

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 5 месеца

Вярно е ,заслужил си е всеки цент ,... с цената на народния присмех.

97

Анонимен

преди 5 месеца

94

Още 50 години да живее, тая пенсийка не е нищо за активите, които притежава.

96

Анонимен

преди 5 месеца

До 101

Бил е проектант на над 80 строителни обекта в Германия. Как е стигнал до там, това вече е друг въпрос, но са му легитимни парите.