Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
С поредица от протести започна 29-ата годишнина от началото на Прехода. Пред Министерския съвет в София започна протест срещу управлението на страната. А датата 10 ноември е избрана умишлено.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Дондуков" и със скандирания и плакати поискаха оставка на правителството. Протестиращите настояват за референдум за по-високи заплати, по-високи пенсии и по-висок икономически растеж.

Един от организаторите на протеста е политикът Александър Томов, който обясни пред Bulgaria ON AIR какви са исканията и предложенията на протестиращите. Той и екипът му са подготвили програма за ускорение на българското развитие.

"Силно обезпокоени сме за съдбата на страната. При тези параметри на Бюджет 2019 България се оказва в абсолютното дъно на Европа. При такова дъно на пенсии, заплати, производителност, износ все повече българи ще напускат България, принудени от икономически реалности", заяви Томов.

"Правителството отказва да приеме различни модели, различна политика. Днес хората спукаха балоните на бюджета, той наистина е балон", каза още бившият вицепремиер, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

Ай дееее! И този изпълзя! Ужаст! Аз гладни не познавам. И чичо ми дето пропи дори водомера си не гладува. Къде ги има гладните?

46

уф, аман

преди 5 години

До Ънонизен 55ИнтелигентО, в тайгата много трудно ще бягаш "гол". Голи сте бягали твоята селендурска фамилия, докато най-после *** ви метнаха по един дочен комбинезон, та нормалните хора да не ви гледат мърлявите срамотии. Наръчникът ти е правен от невежи като теб.А държавата, за която пак неграмотно лъжеш, че има 400 години история, успя за действителните си 248 години (1776-2018) съществуване, да направи такива добри и гадни неща, каквито други държави не можаха за 1337.Учи, бе!

45

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 55А ти, представителю на най-тъпата част от народ, лежал 500 години под турско робство, след 200 години гръцко, защото брат е предавал брата си, убивал е или се подписвал под султански указ за убийството на най-светлите си чеда, и дори сам си ги е застрелвал в челото, а сега най-лицемерно продаде държавата си и благата и на европейски и задокеански лешояди ... И не знаеш, че ИМПЕРАТОРЪТ от "тайгата" премахна феодализма през 1861 г.- 4 г. преди янките да премахнат РОБСТВОТО!

fallback