Снимка: архив, БулФото
fallback

Временните обществени съвети на българите в чужбина искат закриване на ресорната държавна агенция в писмо до премиера Бойко Борисов.

Oще по темата

Те се мотивират, че агенцията няма пряко отношение към българите в чужбина, а с това са ангажирани различни министерства, и така тя излишно натоварва държавния бюджет.

Освен това скандалът с удостоверенията за български произход е пореден акт на дискредитиране, се посочва в писмото и се припомня, че агенцията е била обект на разследване от прокуратурата още преди четири-пет години.

В писмото се иска и създаването на Обществени съвети към дипломатическите и консулските представителства, както и Национален съвет, които да се избират от българите, живеещи извън страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ДзверЪ

преди 5 години

До АнонименПаспортите се купуват от 20 години бе неграмотен. Дълго преди шкембето да подуши власт. Ама сега БСП и ДПС му спретнаха донос.Катя Матева е забавила 17 хил. молби за българско гражданство, заяви бивш министър на правосъдието. Уволнена е дисциплинарно след сигнал срещу нея и сега си издава собствената организация. И опа изненада, ние не сме знаели. Ауу шок у ужас каква новина...

13

Анонимен

преди 5 години

Български паспорти само след писмен и устен изпит по български! И по история на България! И стига с тези корумпирани агенцийки с дублиращи функции.

12

Ss

преди 5 години

Да дават паспорти на който се мисли за българче и после на границата тест по български и по история ! При успех проверка от икономическа за укрити данъци и при успех да са добре дошли !

fallback