fallback

След подаден сигнал е извършена проверка от Областната дирекция по безопасност на храните в София във ветеринарното заведение на фондация "Четири лапи". Установено е, че клиниката не функционира като медицинска клиника, а по-скоро е приют.

Другият проблем е, че в момента на посещението на проверяващите, във ветеринарната клиника са открити 13 кучета, а помещенията са само 10. Проверката установява, че данни за 4 от тях не са били въведени в информационната система на БАБХ, а 8 от кучетата не притежават паспорт. В киниката имало и медицински продукти, които не притежават лиценз за употреба и документи за закупуването им.

При проверката е установено и че на 29 октомври лекар от екипа на клиниката е напуснал работа, но няма подадено заявление за прекратяване на договора, което трябвало да бъде подадено от управителя на заведението.

Според директора на "Четири лапи" Марина Иванова върху неправителствената организация се оказва натиск, защото "само за 4 месеца са направени две проверки на дейността на клиниката".

"Това е клиника за слаби и бездомни животни. Лечението им продължава месеци наред. Нормално е в една ветеринарна клиника да има повече животни. Всяко животно има издаден паспорт, а само на едно куче не можа да му се разчете чипът", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ БАБХ се опитва да сплаши НПО-тата.

Александра Митева от БАБХ е категорична: "Натиск от страна на БАБХ върху НПО-та няма".

"Работейки в сътрудничество с "Четири лапи", отношението към животните ще се подобри. Ние изпълняваме правилата спрямо националното законодателството", уточни Митева.

Д-р Емил Славев, началник отдел "Здравеопазване на животните", отбеляза, че за откритите нарушения в клиниката ще бъде съставен административен акт, който може да се обжалва от "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Кучето

преди 5 години

До Анонимен 13 за диспансерче си малко нали си знаеш :) бездомни кучета има защото някой си взима куче , после решава ,че вече не му трябва и го оставя на улицата.В другите държави така ли е ? Не!Там хората са отговорни и имат съзнание - знаят , че всички са с равни права!А ти , не разбрах за кой се помисли ? Ще решава нашето момче кой ще живее и на кой ще се помага ? Айде не се превъзбуждай моля , аборигените да нямат достъп до интернет това решавам аз :) ай де , отворко

16

алоо

преди 5 години

"Според директора на "Четири лапи" Марина Иванова върху неправителствената организация се оказва натиск, защото "само за 4 месеца са направени две проверки на дейността на клиниката". Докъде я докархаме, след като те проверяват означава,че има натиск...!!!!Искате да лапате парички,под предтекс,че се грижите за животните,но НЕ трябва да ви проверяват,така ли??? Случайно ли сте пропуснали да уведомите,че лекар е напуснал вашата "клиника". Баси НПТ-та,баси наглостта...

15

Кучето

преди 5 години

До Анонимен 14 , съжалявам и теб и близките ти, че имат общо със същество , в което няма грам човечност!Няма любов!Няма грижа!На теб ти липсва нещо , приятелю!Липсват ти приятели , цяла ценностна система , но нищо , ти си великан - трепеш кучета и да не ти пука нали ? Само не разбрах ти в качеството си на какъв мислиш,че твоят живот е по-важен от нечий друг? Ти ли го създаде ? Ти ли го роди ? Ти кой си ? Не си спомням да съм те "занимавал" , звъннах на вратата ти ли ? те пещерите врати нямат :)

fallback