Снимка: архив "Булфото"
fallback

Светият синод на Българската православна църква ще обсъди въпроса за свикване на Всеправославен събор по въпроса за предоставяне автокефалия на украинската църква, съобщава БНР.

Oще по темата

Миналия месец вселенският патриарх Вартоломей I се съгласи да признае независимостта на украинската православна църква от Московската патриаршия - ход, който беше приветстван в Киев, но осъден като "катастрофален" в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Яна

преди 5 години

Защитниците на Вартоломей да се справят с църковното право и тогава да дават "умни" мнения по въпроси, които определено не са им ясни. Ама то обикновено е така: колкото по-малко знаеш, толкова повече те избива да пишеш.

15

!

преди 5 години

До 14Майната му на православието.... Нали това е мотото ви господа подържащи козяк. Айде сега не се правете и на християни.

14

Анонимен

преди 5 години

До 4АНАТЕМА от антихристи не важи, тя само може да издигне духовно лицето което се бори срещу тях! А истината боли, но тя ще ви пречисти! Нека старците архиерей в БПЦ служители на ДС и КГБ се поканят публично, пред всички миряни и Господ ще им прости! След което да започната да се грижат за българското паство, а не да служат на Руските интереси!

fallback