16

Яна

преди 5 години

Защитниците на Вартоломей да се справят с църковното право и тогава да дават "умни" мнения по въпроси, които определено не са им ясни. Ама то обикновено е така: колкото по-малко знаеш, толкова повече те избива да пишеш.

15

!

преди 5 години

До 14Майната му на православието.... Нали това е мотото ви господа подържащи козяк. Айде сега не се правете и на християни.

14

Анонимен

преди 5 години

До 4АНАТЕМА от антихристи не важи, тя само може да издигне духовно лицето което се бори срещу тях! А истината боли, но тя ще ви пречисти! Нека старците архиерей в БПЦ служители на ДС и КГБ се поканят публично, пред всички миряни и Господ ще им прости! След което да започната да се грижат за българското паство, а не да служат на Руските интереси!

13

Анонимен

преди 5 години

Че какво я интересува БПЦ дали украинската църква е автокефална? Явно не се усеща, че по този начин афишира подчинеността си към кагебееца.

12

Анонимен

преди 5 години

На руските КГБ дюмбели им отрязаха достъпа до Атон. Късия император на Кремъл няма да има възможност да ходи повече в Атон и там да си мери *** на византийския императорски трон както обичаше да го прави по-рано.

11

Анонимен

преди 5 години

То е ясно какво ще решат руските гъ3олизачи от Синода. Ще застанат на страната на сектата руска Порнославна КГБ църква. За кучешката си вярност към Гундяев ще получат по 1 милион рубли и по две флакончета бояришник на килимявка.

10

българин

преди 5 години

Червени ДС-попове , подкрепящи офицера-поп Гундяев ! Сбирщина , която няма нищо общо с религията !

9

+++++

преди 5 години

Е много е трудно да се сетим какво ще решат - жалки човечета. Срам за църквата сте !!!

8

Анонимен

преди 5 години

Яяяяяяяяяяяяяяяя..............откъде-накъде пък Българската православна църква ще обръща въобще внимание на разколници!!! НЯМА НИКАКЪВ константинополски патриарх, както няма НИКАКЪВ Константинопол! А "вселенски" още по-малко! В православната вяра НЯМА НАЧАЛНИЦИ, ВСИЧКИ СА РАВНИ!!! И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА РАЗДАВА АВТОКЕФАЛИИ НАЛЯВО И НАДЯСНО! Но явно на са-та-нинските чеда безобразията още малко ще ни мъчат, не случайно идат времената на Антихриста! Но нищо, ще ги преживеем............

7

Анонимен

преди 5 години

Синодът ни е пълен с руски слуги

6

Анонимен

преди 5 години

БПЦ - троянски кон на Москалите !

5

Михаил

преди 5 години

Синодът по-добре да свика събор и да очисти собствената си църква от ченгета и *** за да върне вярата на хората в БПЦ като институция!

4

До 1

преди 5 години

АНАТЕМА

3

Анонимен

преди 5 години

Това изобщо не ни интересува!

2

House M.D.

преди 5 години

Първо Старофит и дедо Ники Пловдивски трябва да се върнат към нестяжението и да се изкачат на последното стъпало на лествицата.

1

Анонимен

преди 5 години

Подразделението на КГБ в България е в пълна бойна готовност да защити "Люблянка" и ръководещия е офицер Гундяев в момента маскиран като патриарх на Русия!В българския синод няма нито един вярващ човек 90% са продукт на марксизма ленинизма! Срам, освен държавата и църквата остана в ръцете на комунисти! За това държавата е на последно място в Европа, а вярващите стават все по малко!