Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Повторното гледане на делото срещу Георги Генов, който по особено жесток начин уби съпругата си Катя на кръстовище в Пещера, се провали.

Георги бе осъден от Окръжния съд в Пазарджик на 25 години затвор, но Апелативният съд в Пловдив върна делото за ново разглеждане, след като се оказа, че в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова.

Oще по темата

Майката на убитата Катя не събра сили да дойде отново в съдебна зала и да срещне убиеца на дъщеря си.

Според почернената жена най-възмутителното е, че по бързата приоцедура е разгледано делото срещу Георги Генов. Тя поиска и по-тежко наказание за убиеца на дъщеря си.

"Аз искам от българския съд и от Народното събрание да гласуват да се премахне за тежките престъпления това бързо производство. В този случай трябва да бъде доживотна присъда, без право на замяна", отсече майката на Катя пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Слънчарски

преди 5 години

До Анонимен 12В Америка е така в някои щати. Дори в по-старите филми от 80-90те има сцени със затворници, работещи по пътища или влакови релси. Проблемът е, че пак трябва да се плаща надница понеже никой няма да работи без пари, дори и никога да не излезе от затвора, а също и много правозащитни организации го смятат за вид робство и протестират. Отделно, че на убийци не е много умно да се дават инструменти, с които някой може да бъде убит.

11

Анонимен

преди 5 години

аз пък мисля, че вместо да има смъртна присъда, трябва затворниците да работят в полза на държавата до края на живота си, много пари биха се спестили на данъкоплатците, а сега си ги издържаме, сякаш са ни деца и сякаш има смисъл да живеят

10

читател

преди 5 години

" в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова."А изобщо била ли е на работа?Ако един подпис не може да сложи, какво изобщо прави там?

fallback